Foto: Eigen foto

St. Bernardus 5 winnaar Volco Ommen Schoolvolleybaltoernooi

Een afgeladen sporthal De Carrousel in Ommen vormde afgelopen woensdag 15 maart het decor voor het Volco Ommen Schoolvolleybal toernooi. Maar liefst 30 teams van 12 verschillende scholen uit de gemeente Ommen streden om de wisselbeker.

Het 5e team van de St. Bernardus mag zich een jaar lang kampioen van het Volco Ommen Schoolvolleybal noemen. In een zinderende finale wisten zij met 2 punten verschil te winnen van de Kardoen 1. Onder enthousiaste begeleiding van coach Gerard Mensink wist zijn team bestaande uit Silas Oostwoud, Floor Morsink, Samuel Schutte, Anouk Mensink, Luuk Jansen en Tara vd Sar dit mooie resultaat te behalen. Hun voorbereiding bestond uit één clinic (aangeboden door Volco Ommen) waarin alle technieken geoefend werden. Ook hebben ze een paar keer zelf geoefend aldus de kinderen.

Op de derde plaats eindigde Het Palet 1. De nummer één en mogelijk ook de nummers twee en drie kunnen zich nu opmaken voor provinciale kampioenschappen op 13 mei in Hardenberg. De kinderen van alle scholen hadden zich goed voorbereid. De teams van Hoogegraven hadden in elke pauze gevolleybald op hun eigen veldje bij school. ,,Dat was super leuk. We hebben het bovenhands en onderhands spelen goed geoefend en dat ging al stukken beter dan vorig jaar.” De kinderen kwamen uit groep 8 en werden aangevuld met de kinderen uit groep 7. Kinderen van de Triangel uit Witharen hadden de opslag goed geoefend, zo vertelden Judith en Sterre.

Met “kollie, lollie, lollie, lollie, riet, CBS Het Koloriet” wist het Koloriet de prijs voor de origineelste yell binnen te slepen. De opdracht was een korte en krachtige yell wat door de jury met  een spellenpakket voor de hele school beloond werd. Horen en zien verging iedereen in de sporthal, toen alle teams tegelijk hun yell nog een keer lieten horen. Hierbij werd ongeveer 160 decibel geproduceerd. Ter indicatie Een muziekoptreden op de Ommer Bissingh mag niet hoger dan 90 decibel.

Mede door bijdragen van de sponsoren Prins Sport Ommen, Excello training & opleiding, Tuincentrum Jurrie Baas, Fitnesscentrum SportRijk fit & gezond, Intertoys Ommen, Bakkerij Van der Most, Douwes Dump en Jumbo supermarkten en de meer dan 25 vrijwilligers kan volleybalvereniging Volco spreken van  een zeer  geslaagde middag. De allerbelangrijkste bijdrage echter leverden de kinderen zelf, door met zo velen op zo’n sportieve wijze een middag lekker te volleyballen.

Foto’s van deze middag zijn te zien op de site www.volco-ommen.nl En wie de smaak te pakken heeft gekregen van het volleyballen, kan een paar keer gratis meetrainen bij Volco en zich via de website aanmelden als lid of bij vragen cmv@volco-ommen.nl mailen.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Eigen foto
Gerelateerde berichten