Foto: Eigen foto

Het Koloriet 1 winnaar Volco Ommen Schoolvolleybaltoernooi

Team 1 van Het Koloriet mag zich een jaar lang Kampioen Volco Ommen Schoolvolleybal noemen. De Hoekstee wist de prijs voor de origineelste yell binnen te slepen. Een afgeladen sporthal De Carrousel in Ommen vormde woensdag 16 maart het decor voor zo’n 280 kinderen van de basisscholen uit de gemeente Ommen. Maar liefst 28 teams van 12 verschillende scholen streden om de wisselbeker.

Het was weer een enorm spektakel woensdag 16 maart in sporthal De Carrousel in Ommen. Al jarenlang organiseert volleybalvereniging Volco uit Ommen het schoolvolleybaltoernooi. Lidy Tent van het organisatiecomité: “We hebben dit jaar de spelregels wat aangepast, om beter aan te sluiten bij het niveau waarop kinderen in die leeftijd spelen als ze op volleybal gaan. In plaats van zes stonden er nu vier spelers in een kleiner veld. Gelukkig heeft dit goed uitgepakt. De kinderen hadden veel plezier en dat is het allerbelangrijkst.“

De scholen hadden zich goed voorbereid. Enkele kinderen, zoals Naomi en Sanne van de Willibrordus volgden een clinic die Volco in de voorafgaande week samen met de buurtsportcoach verzorgde. “Dat was superleuk. Onderhands ging nu heel goed.” Het leverde hun weliswaar geen winst op, maar Lotus geeft een wijze les mee: “Als je verlies moet je niet teleurgesteld zijn, het is maar een spelletje.” De meeste kinderen oefenden op school, zo ook op Het Palet. Nikki, Anna, Floor, Roxanna, Pepijn en Quint vertellen dat ze wel van drie oefenmeesters les kregen. Van hun ‘echte’ juf Margreet, stagiaire Manon en sportjuf Martine. In een spannende finale wist Het Koloriet 1 het team van Hoogengraven1 te verslaan en de kampioenstitel voor 2016 en daarmee de wisselbokaal binnen te slepen. Nieuwe Brug legde beslag op plaats 3, door in een eveneens spannende strijd De Schakel 2 te verslaan. De nummers 1, 2 en 3 mogen zich aanmelden voor het provinciale kampioenschap op zaterdag 21 mei.

Yellwedstrijd

Na de poulewedstrijden vond de prijsuitreiking plaats voor de origineelste yell. De jury was ook dit jaar weer onder de indruk van de creativiteit van de scholen. Willibrordus kreeg een eervolle vermelding voor hun korte maar krachtige strijdkreet. De Hoekstee echter ging met de hoogste eer strijken. De jury was vol lof voor hun originaliteit. De kleuren van school waren gekoppeld aan een stuk fruit van die kleur en de tekst verbond het fruit weer met sport. Horen en zien verging iedereen in de sporthal, toen alle teams tegelijk hun yell nog een keer lieten horen.

Mede door bijdragen van de sponsoren Prins Sport Ommen, Excello training & opleiding, Tuincentrum Jurrie Baas, Fitnesscentrum SportRijk fit & gezond, Intertoys Ommen, Bakkerij Van der Most, Douwes Dump en Jumbo supermarkten en de vele vrijwilligers kan volleybalvereniging Volco spreken van een geslaagde middag. De allerbelangrijkste bijdrage echter leverden de kinderen zelf, door met zovelen op zó’n sportieve wijze een middag lekker te volleyballen. Hun enthousiasme was in de wijde omgeving te horen. Wie de smaak te pakken heeft gekregen van het volleyballen, kan een paar keer gratis meetrainen bij Volco en zich via de website www.volco-ommen.nl aanmelden als lid.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Eigen foto
Gerelateerde berichten