Nieuwe Sporthal Carrousel opent haar deuren

Na maanden van bouw is de uitbreiding van Sporthal Carrousel gereed. Vanaf het nieuwe schooljaar sporten scholen en sportverenigingen in de nieuwe hal. Om dat te vieren is er op vrijdagavond 13 september tussen 19.00 en 20.30 uur op een Open Huis.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de Carrousel te komen bekijken. Om de opening te vieren is er op 13 september een sportief programma. Sportdocenten van verschillende lokale verenigingen geven clinics aan leerlingen van basisscholen en het Vechtdal College.

Trots op de Carrousel

De gemeente Ommen is opdrachtgever voor de verbouwing en uitbreiding van de sporthal. Wethouder Ko Scheele is enthousiast over het resultaat: “Door de jaren heen werd de sporthal intensief gebruikt door scholen en sportverenigingen. Met name door het stijgende aantal leerlingen van het Vechtdal College ontstond er een grote vraag naar extra sportruimte. De Carrousel is een multifunctionele accommodatie waar Ommen trots op mag zijn.”

Duurzaam en toegankelijk

Aannemersbedrijf Kormelink, Te Kiefte Architecten, Lucassen Bouwconstructies en de Groot Installaties hebben een nieuwe sporthal tegen het multifunctionele centrum gebouwd. Janssen-Fritsen verzorgde de sportinventaris. Door meerdere aanpassingen hebben ook mensen met een functiebeperking de
mogelijkheid om te sporten in de Carrousel. De sporthal is duurzaam gebouwd met goede isolatie en een combinatie van vloer- en luchtverwarming. De verwarmingsinstallatie is voorbereid op een toekomstige warmtepomp en er zijn zonnepanelen op het dak gemonteerd. In de douches zijn waterbesparende kranen gebruikt. Een specifieke wens van de gebruikers was het verbeteren van de akoestiek in de sporthal. Daarom zijn de wanden bekleed met materiaal dat geluid absorbeert.

Gebruikers blij met nieuwe sporthal

Het Vechtdal College en scholen uit het basisonderwijs maken vanaf dit schooljaar gebruik van de nieuwe sporthal. ’s Avonds trainen de leden van volleybalvereniging Volco en zaalvoetbalvereniging ZVO in de Carrousel. De verenigingen zijn erg blij met de nieuwe hal. Voor Volco is het voor het eerst mogelijk dat alle groepen onder één dat trainen. “Het zorgt vooral voor nog meer binding binnen de club. De jeugd tot en met 11 jaar kan nu allemaal tegelijk trainen. De competities van deze groep gaat ook naar de nieuwe zaal. Op echte velden. Zonder eerst lijnen af te moeten plakken. De opbouw van netten is een stuk eenvoudiger geworden. We zijn heel blij!”, aldus Moniek Veurink, bestuurslid van Volco.

Meer informatie

U vindt de Carrousel aan de Van Reeuwijkstraat 5 in Ommen. De nieuwe sporthal is toegankelijk via de bestaande ingang van de Carrousel.

Meer informatie over de bouw van de nieuwe sporthal vindt u op www.ommen.nl/sporthal.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten