Sporthal de Carrousel in Ommen officieel heropend

Vandaag, vrijdag 13 september, is de uitbreiding van De Carrousel uitbundig gevierd. Wethouder Ko Scheele verrichte vanmiddag de openingshandeling in het bijzijn van genodigden. Deze feestelijke bijeenkomst is de afsluiting van de bouw die in het najaar van 2018 is gestart.

Gebruikers van de sporthal maken sinds de start van het schooljaar gebruik van de hal en zijn enthousiast over de nieuwe faciliteiten. Wethouder Ko Scheele opende vanmiddag de nieuwe sporthal met een basketbalworp. “Deze sporthal is een schot in de roos voor Ommen. Het is een mooie hal geworden waar scholen en sportverenigingen terecht kunnen voor hun sportactiviteiten,” aldus de wethouder.

De openingsworp was het startschot voor ‘Carrousel, laat maar draaien!’ Hierbij presenteerden muziekvereniging Soli Deo Gloria, Volco Ommen, G-voetbal, Energy Ommen en Elle Dansé zich op sportieve en creatieve wijze aan het publiek. Eerde die dag kregen leerlingen van OBS De Dennekamp, CBS Het Koloriet en het Vechtdal College al de mogelijkheid om mee te doen aan een sportief programma van verschillende sportclinics. De openingsdag wordt afgesloten met een Open Huis op vrijdagavond, belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen in de nieuwe sporthal.

Duurzaam en toegankelijk

De nieuwe sporthal is verbonden met het bestaande gebouw en daardoor toegankelijk via de bestaande ingang van de Carrousel. Deze sporthal is gebouwd met het oog op de toekomst. Bij het ontwerp was duurzaamheid een belangrijk thema. Ook beschikt de sporthal over een ITS-keurmerk, dit houdt in dat de toegankelijkheid van de sporthal op orde is. Het certificaat hiervoor is tijdens de opening overhandigd aan de wethouder.

Ruimte om te sporten

Sinds de start van het nieuwe schooljaar maken leerlingen van verschillende basisscholen en het Vechtdal College dagelijks gebruik van de sporthal. Ook volleybalvereniging Volco en zaalvoetbalvereniging ZVO kunnen in de Carrousel terecht voor wedstrijden en trainingen. De vraag meer ruimte om te sporten vanuit de scholen en verenigingen was groot. Dit komt mede door de toename van het aantal leerlingen van het Vechtdal College. Met de uitbreiding van de Carrousel voorziet de gemeente in deze toenemende vraag.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten