Krishnamurti fietstocht met cultuur-historische inhoud

Zondag 27 september 2015 wordt opnieuw een Krishnamurti-Fietstocht (± 15 km.) gemaakt langs de plekken die nog steeds herinneren aan de aanwezigheid van Krishnamurti in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De Sterkampen, die toen rondom Krishnamurti op het landgoed Eerde werden georganiseerd, hebben een grote impact gehad op Ommen en Eerde.

Veel gebouwen en plekken zijn directe en indirecte getuigenissen van deze bijzondere periode, toen Ommen volgens de duizenden Sterkampgangers die uit alle delen van de wereld kwamen, een belangrijk spiritueel centrum was. In het Sterkamp werd ook de beroemde rede van Krishnamurti “Waarheid is een land zonder paden” uitgesproken.

Daarnaast hadden de Theosofie en Krishnamurti een grote aantrekkingskracht op veel kunstenaars en intellectuelen van die tijd. Mondriaan, De Bazel, Brinkman en Van der Vlugt (Van Nelle-fabriek) en Viruly zijn onlosmakelijk aan deze periode verbonden. Een fietstocht dus met een cultuur-historische inhoud door een uniek landschap, begeleid door de auteurs van de wandelgids “Krishnamurti in Ommen, wandelen langs vergeten paden”.

Aanvang 13.00 uur. Einde ± 16.00 uur. Start- en eindpunt: NS-station Ommen. Deelnamekosten €5,00. Aanmelding en informatie info@krishnamurti-in-ommen.nl of telefonisch 0528 370424.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten