Excursies naar nevengeul Vilsteren

Op woensdag 23 september nodigt het waterschap bewoners van het projectgebied en andere belangstellenden uit voor een excursie naar de aanlegde nevengeul Vilsteren. Om 16.00 uur en om 18.30 uur starten de excursies bij de bouwkeet bij stuw Vilsteren. Het is een aanrader om aangepast schoeisel aan te trekken.

Sinds het voorjaar 2015 is dit project in uitvoering. Tot de zomervakanties was 90% van het grondwerk uitgevoerd en de nieuwe stuw in de nevengeul grotendeels gerealiseerd. Hierna is begonnen met het afrondende grondwerk en overige werkzaamheden zoals de aanleg van een ‘schephoofd’. Dit is een uitbouw in de Vecht om de toestroom van water in de nieuwe geul te geleiden. Ook zijn inmiddels de kleppen in de nieuwe stuw aangebracht.

Eind september/begin oktober wordt de brug over de bestaande brug verbreed. Fietsers kunnen dan wel gebruik blijven maken van de brug. Scootmobiels kunnen dan niet passeren. De aanleg van de nevengeul zorgt ervoor dat tijdens hoogwater het water sneller kan worden afgevoerd, de waterstand met 8 cm afneemt en de Vecht veiliger wordt. De afronding van dit project vindt plaats in het najaar van 2015.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten