Foto: Vechtdal Centraal

Jan Hekman slaat dubbelslag in Lemele

Ommenaar Jan Hekman pakte deze week tijdens de competitie op de pitch en putt golfbaan te Lemele zowel in het strokeplay als ook in het stableford klassement de tien punten voor beide klassementen. Hij scoorde met zijn ronde van 52 slagen éénenveertig stableford punten. 

Eveneens een ronde van 52 slagen waren er voor Henri Duerink uit Lemele en Hans Strijkveen uit Raalte. Voor Henri betekende dit negenendertig stableford punten en voor Hans achtendertig. Dit alles heeft te maken met de hcp van de spelers. Eveneens negenendertig stableford punten waren er voor nijverdaller Jan Hekman na een ronde van 58 slagen, en Lemelervelder Tonnie Reimink na een ronde van 55 slagen, Heetenaar Gerard Schoot had hiervoor 59 slagen voor nodig.

Nijverdaller Wim Harkema scoorde zevenendertig stableford punten na een ronde van 63 slagen. Al deze zeven spelers verlaagden daarmee hun hcp met 0.2 punt per punt boven de zesendertig. Jan Hekman Ommen heeft nu een HCP van 2.2 Henri Duerink van -0.1 en Hans Strijkveen van -0.3 Tonnie Reimink van 3.3 en Jan Hekman Nijverdal van 5.6 Gerard Schoot van 6.0 en Wim Harkema van 9.7. De tussenstand in het stableford klassement is dat Gerard Hulsman op kop gaat met 137 punten, op één punt gevolgd door Hans Strijkveen en met 129 punten staat Henri Duerink op plaats drie.

Tonnie Reimink staat vierde met 124 punten en met twee wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. Jan Hekman, Henri Duerink en Hans Strijkveen liepen alle drie een ronde van twee onder par. Hans en Henri scoorden elk vijf birdies en Jan scoorde vier birdies , Hans op hole 2, 5, 7,10 en 12 Henri op holes 1, 4, 10, 16, en 17 en Jan op de holes 5, 9, 11, en 14. Maar omdat Jan over de laatste negen holes 26 slagen en Henri ook 26 en Hans 27 slagen kreeg Hans 8 punten bijgeschreven. Vervolgens word gekeken naar de eerste 6 holes van de laatste negen en Jan had hier 17 slagen voor nodig, en Henri 18 slagen, zodoende kreeg Jan de tien punten en Henri negen.

De tussenstand is dat Hans op kop staat met 187 punten en Henri tweede staat met 157 punten, beide spelers kunnen nier meer achterhaald worden, maar Jan Hekman staat nu weer derde met 126 punten en Jan Nekkers de winnaar van vorige week staat nu op 120 punten als vierde en ook Tonnie Reimink met 115 punten kan nog mee strijden voor de medailles. Zie voor volledige uitslagen en standen www.nppb.nl baan Lemele.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten