Foto: Vechtdal Centraal

Jan Hekman ook deze week de sterkste op de golfbaan

Ook deze week was Jan Hekman uit Ommen de beste op de golfbaan. Vorige week was hij ook al onverslaanbaar. Jan Hekman stuurde zelf weer een verslag in.

“De op één na laatste ronde van de competitie 2015 op de Pitch en Putt Golfbaan in Lemele, werd een overwinning voor Ommernaar Jan Hekman. Met een rondje 54 (par) pakte hij tien punten voor het strokeplay en negen punten voor het stableford klassement. Met birdies op de hole’s 2, 4, 5, 6 en vier slagen op de holes 11 en 14 en vijf (met strafslag op hole 15) en de rest in par of te wel drieslagen kwam Jan rond.

Henk Bendijk en Hans Strijkveen kwamen rond in 56 slagen. Tonnie Reimink met 57, Henri Duerink met 58 en Gerard Hulsman had 59 slagen nodig over de 18 holes. De andere spelers hadden 62 of meer slagen nodig deze ronde. Henk Bendijk speelt met zijn ronde van 56 negenendertig stableford punten bij elkaar.Jan Hekman speelde met zijn ronde van 54 achtendertig stableford punten en Gerard Hulsman speelde met zijn ronde van 59 zevenendertig stableford punten en verlaagden hun handicap met 0.6 punten voor Henk, 0.4 punt voor Jan en 0.2 punt voor Gerard.

Jan heeft nu een hcp van 1.8, Henk van 4.7 en Gerard van 6.2. Er zijn nu 27 ronden gespeeld in Lemele dit seizoen, waarvan de twintig beste uitslagen meetellen voor de eind uitslag. De eindstand zal alleen nog in punten aantal kunnen veranderen maar de volgorde 1 t/m 3 zijn in het strokeplay klassement bekend. Hans Strijkveen is hier koploper met 187 punten, Henri Duerink staat met 160 punten op de tweede plaats en de derde plaats is voor Jan Hekman met 134 punten.

In het stableford klassement zijn de kaarten nog niet geschud, hier spelen in principe Gerard Hulsman en Hans Strijkveen 31om de plaatsen één en twee. Gerard heeft 144 punten en Hans heeft er 137. Maar ook Tonnie Reimink en Henri Duerink maken nog kans op plaats twee, met 131 punten voor Tonnie en 130 voor Henri en geen punten voor Hans behoort tot de mogelijkheden. Zie voor volledig uitslag www.nppb.nl, baan Lemele.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten