Studenten Horeca Alfa-college serveren winnend zeebaarsmenu tijdens extra restaurantavond

HARDENBERG – Op woensdag 21 januari wordt er een extra restaurantavond gehouden in het Sterrenrestaurant van het LOC-gebouw, aan de Parkweg 1-1 in Hardenberg. Studenten van de koks-opleiding van het Alfa-college bereiden het winnende zeebaarsmenu van de kookwedstrijd ‘Junior Chef of the Year’. Voor slechts €17,50 per persoon exclusief drankjes kunt u genieten van een overheerlijk viergangendiner. Inloop is om 17.30 uur.
Arnaldo Katoele en Julian Stegeman hebben vorig jaar november als keukenbrigade de titel ‘Junior Chef of the Year’ gewonnen. Beide volgen de koksopleiding op het Alfa-college in Hardenberg. De landelijke kookwedstrijd vond plaats in het Miele Inspirience Center in Vianen. Ze kregen de opdracht om een menu te bereidden met vier kilo zeebaars. Per gang werd er gevraagd om een andere techniek. Er werd veel geoefend en waar nodig werden de gerechten bijgesteld. De nadruk bij de beoordeling lag op kooktechnieken, creativiteit, hygiëne, smaak en presentatie.
Menu met zeebaars
De studenten zullen tijdens de extra restaurantavond, samen met klasgenoten, alles uit de kast halen. Op het menu staat:

  • Tartaar van zeebaars met een mayonaise van basilicum geserveerd met crostini’s
  • De volgens de jury ‘meesterkok waardige’ panna cotta van zeebaars met tuinkruidenroom geserveerd met een dille gel en een stroop van aceto balsamico
  • In basilicumolie gekonfijte zeebaars geserveerd op een puree van aardappen en tijm met een bearnaisesaus en diverse groentes.
  • Broodpudding met kaneelijs, vanillesaus en slagroom.

Reserveren

Wilt u bij deze restaurantavond aanwezig zijn? Dan is op maandag, woensdag en vrijdagochtend reserveren mogelijk via 088 – 334 1955 of per mail ms.biglaar@alfa-college.nl.
Ook zijn de winnende koks op de Open dag van het Alfa-college in Hardenberg te vinden. Deze wordt gehouden op woensdag 28 januari van 14.30 tot 21.00 uur.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten