Foto: Eigen foto

Wie wil je zijn? Ontdek het op de Open dag van Alfa-college

Op woensdag 27 januari houdt het Alfa-college van 14.30 uur tot 21.00 uur de jaarlijkse Open dag, aan de Parkweg 1A1 in Hardenberg. Wie een keuze gaat maken voor een mbo-opleiding heeft genoeg mogelijkheden op het Alfa-college en dat laten studenten en medewerkers graag tijdens de Open dag zien!

Waar kies je voor?

Het Alfa-college in Hardenberg is gevestigd in het LOC-gebouw. Een kleinschalige, moderne locatie middenin het centrum. Studenten voelen zich er al snel thuis, want docenten kennen jou en iedereen is welkom! De school voor middelbaar beroepsonderwijs heeft goede ICT-voorzieningen, prima catering en eigentijds lesmateriaal. Vanaf het station zijn studenten binnen vijf minuten op school en er is een bushalte voor de deur. Elke student krijgt persoonlijke begeleiding door een mentor/coach. Mocht het nodig zijn dan kunnen studenten extra hulp en ondersteuning krijgen van een orthopedagoog of loopbaanadviseur van het Loopbaancentrum.

Technische opleidingen via Regionaal Techniek Centrum

Wie warm loopt voor een technische opleiding kan bij het Regionaal Techniek Centrum (RTC) terecht. De technische opleidingen van het Alfa-college worden via het RTC aangeboden. Docenten van het RTC zijn op de Open dag te vinden. Volgend schooljaar wordt bij het RTC gestart met twee nieuwe BBL-opleidingen, namelijk: Machinaal Houtbewerker, niveau 2 en Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit, niveau 3.

Mbo+

Het Alfa-college in Hardenberg biedt méér dan goed onderwijs. Zo is er het mbo+ programma. Tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten, niveau 4, krijgen de mogelijkheid mbo+ te volgen. Studenten kunnen extra certificaten halen naast hun mbo-diploma. Er zijn drie thema’s: doorstroom naar hbo, persoonlijke ontwikkeling en ondernemersvaardigheden.

Verbinding

Voor een goede aansluiting tussen theorie en beroepspraktijk werkt de school nauw samen met ondernemers en instellingen uit de regio. Steeds vaker wordt daarom les gegeven bij bedrijven en geven ondernemers gastlessen op school. Zo zijn tijdens de Open dag verschillende bedrijven aanwezig om bezoekers te informeren over stages, samenwerking en beroepsbeeld. Stagelopen in het buitenland is met een beetje lef en doorzettingsvermogen ook mogelijk. Het Alfa-college heeft een groot netwerk aan internationaal erkende stagebedrijven en stimuleert een trip naar het buitenland.

Meelopen en kans op werk
Meer informatie over alle opleidingen is te vinden op alfa-college.nl. Ook is het mogelijk een dagje mee te lopen met een opleiding. Aanmelden kan via meelopenmbo.nl. Voor vragen over de arbeidsmarkt en kans op werk is er de website kansopwerk.nl.

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Eigen foto
Gerelateerde berichten