Alfa-college Hardenberg houdt informatieavond Studiekeuze MBO

Het Alfa-college in Hardenberg houdt op donderdag 31 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur de informatieavond Studiekeuze MBO. Bezoekers zijn van harte welkom in het LOC-gebouw aan de Parkweg 1A1 in Hardenberg.

Het Alfa-college wil graag helpen bij de soms lastige keuze voor een vervolgopleiding. Tijdens de informatieavond Studiekeuze MBO is het mogelijk om te oriënteren en sfeer te proeven in het LOC-gebouw. Docenten geven inhoudelijke informatie over de mbo-opleidingen en loopbaanadviseurs zijn aanwezig om advies te geven over toelatingseisen, arbeidsmarkt, beroepsperspectief en studiekeuze.

Waar kies je voor?

Het Alfa-college in Hardenberg is een kleinschalige, moderne locatie middenin het centrum. Docenten kennen de studenten en iedereen is welkom! Er is een bushalte voor de deur en jongeren die met de trein reizen zijn binnen vijf minuten op school. Elke student krijgt persoonlijke begeleiding door een mentor/coach. Mocht het nodig zijn dan kunnen studenten extra hulp en ondersteuning krijgen van het Loopbaancentrum. Studenten die zichzelf willen uitdagen kunnen voor mbo+ kiezen. Dit zijn extra certificaten naast de opleiding.

Vragen over technische opleidingen?

Docenten van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) zijn ook op de informatieavond te vinden. De opleidingen Bouw, Metaal, Elektro- en Installatietechniek van het Alfa-college in Hardenberg worden via het RTC aangeboden. Volgend schooljaar wordt bij het RTC gestart met twee nieuwe BBL-opleidingen, namelijk: Machinaal Houtbewerker, niveau 2 en Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit, niveau 3.

Meelopen

Meer informatie over alle opleidingen is te vinden op alfa-college.nl. Ook is het mogelijk een dagdeel mee te lopen met een opleiding van de school. Aanmelden kan via meelopenmbo.nl. Er wordt door veel jongeren gebruik van gemaakt. Het laatste voorlichtingsmoment dit schooljaar is op donderdag 26 mei van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Voor vragen over de arbeidsmarkt en kans op werk is er de website kansopwerk.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten