Wie wil je zijn? Ontdek het op de Open dag van het Alfa-college

Het Alfa-college in Hardenberg houdt op woensdag 25 januari van 14.30 tot 21.00 uur de jaarlijkse Open dag. Studenten en docenten informeren graag over het mbo-aanbod in Hardenberg. Ook docenten van het Regionaal Techniek Centrum (RTC) en het regionale bedrijfsleven zijn aanwezig om bezoekers te vertellen over werk en het beroepsbeeld.

Er is veel te zien, te doen en te beleven tijdens de Open dag in het LOC-gebouw aan de Parkweg 1A1. Bij de Expressobar kunnen jongeren en hun ouders/verzorgers terecht voor een overheerlijk kopje koffie van studenten Horeca en Facilitaire Dienstverlening.

Studenten Onderwijsassistent en Travel, Leisure & Hospitality zijn te bewonderen als levende standbeelden, in de Aorta wordt de 3D printer door RTC Mechanische Techniek gedemonstreerd en zorgrobot Zora is te vinden bij de opleidingen Verzorgende-IG en Verpleegkundige. In de demonstratiekeuken kunnen bezoekers terecht voor heerlijke hapjes door studenten bereid. Ook geeft Visgilde Theun de Jong daar een presentatie over vis fileren.

Workshops Ouderbetrokkenheid

In lokaal D2.09 geven Loopbaanbegeleiders om 16.00, 19.00 en 20.00 uur workshops over Ouderbetrokkenheid. Zo kunnen vier vragen jongeren al helpen bij het vinden van een passende mbo-opleiding: Waar ben je goed in, wat zijn jouw interesses, wat vind je belangrijk in je werk en waar vind je een goed betaalde baan? Deelnemende ouders ontvangen een leuke gadget.

Nieuw!

Nieuw is opleiding Verzorgende-IG en Maatschappelijke zorg, niveau 3. Een opleiding waarmee studenten zowel het diploma Maatschappelijke zorg als Verzorgende-IG halen. Zo zijn gediplomeerde-studenten breder inzetbaar. Iets waar het werkveld om vraagt.

Waar kies je voor?

Het Alfa-college Hardenberg heeft een moderne locatie in het centrum. De school staat op de derde plaats in de Keuzegids MBO 2017. Het station is op loopafstand en er is een bushalte voor de deur. Met de komst van de OV-kaart voor mbo’ers is de school nu voor iedereen bereikbaar. Elke student krijgt persoonlijke begeleiding door een mentor/coach.

Mocht het nodig zijn dan kunnen studenten extra ondersteuning krijgen van het Loopbaancentrum. Studenten die zichzelf willen uitdagen kunnen voor mbo+ kiezen. Dit zijn extra certificaten naast de opleiding. Ondernemende studenten krijgen de kans om een eigen bedrijf te starten.

Meer informatie?

Meer informatie over alle opleidingen is te vinden op www.alfa-college/opendag.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten