Studenten Alfa-college Hardenberg leren apps ontwikkelen met Swift

Onlangs hebben 24 studenten van de opleiding Applicatieontwikkelaar van het Alfa-college in Hardenberg een vijfdaagse cursus gevolgd over het ontwikkelen van apps. Niemand minder dan Roelf Sluma, auteur van het boek ‘Programmeren met Swift’ en eigenaar van de website iosacademie.nl, leerde de studenten alle ins en outs van Swift, een programmeertaal waar apps voor onder andere iPhones en iPads mee gemaakt worden.

De studenten hebben een fantastische week gehad. De auteur had een enthousiast verhaal en een duidelijke methodiek. Tijdens de cursus werd veel theorie behandeld, maar de studenten mochten ook zelf met de programmeertaal aan de slag. Dat was natuurlijk het leukst. Veel gehoorde reactie waren dan ook: “Wat is dit vet en cool” en “Jammer dat de cursus is afgelopen.”

Een aantal studenten hadden op dag twee al een app gemaakt. Vol trots werd deze zelfgemaakte creatie aan de auteur en medestudenten getoond. Op dag vier had iedereen genoeg kennis om met Swift overweg te kunnen. Er werd flink geprogrammeerd en gezamenlijk een werkende app ontwikkeld.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten