Nieuwbouw woonzorgcentrum Oldenhaghen van start gegaan

Donderdag 22 januari stond aan de Hessel Mulertstraat in Ommen een tent klaar voor de bewoners van het vorig jaar afgebroken Zorgcentrum Oldenhaghen om samen met woningstichting de Veste, de Saxenburgh Groep en genodigden een ‘Nieuwjaarstoost met een warm welkom’ uit te brengen op de aftrap van de nieuwbouw.

 

Als alles volgens plan verloopt staat er aan het eind van het jaar op dezelfde plek een gloednieuw woonzorgcentrum Oldenhaghen, waar de Saxenburgh Groep zorg gaat bieden volgens het concept van scheiden van wonen en zorg.

 

In een behaaglijk verwarmde tent bij de bouwlocatie van het nieuwe woongebouw kregen de aanwezigen, waaronder burgemeester Mark-Jan Ahne van de gemeente, letterlijk een warm welkom. Met rolstoelbussen van de Saxenburgh Groep waren de toekomstige bewoners in grote getale vanuit Lemele naar Ommen gekomen om ter plekke te zien en te horen wat de stand van zaken is. Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep, Janine Gerardts, directeur van de Veste en wethouder Ko Scheele spraken een kort woordje, waarbij ‘samen’ de leidraad was. Partijen trekken samen met alle andere betrokken partners op, waarbij zij ook een beroep doen op de bewoners. Zij willen hen graag een stem geven bij de invulling van hun nieuwe woonomgeving.

 

Eind december is een begin gemaakt met de graafwerkzaamheden en inmiddels zijn de funderingspalen aangebracht. Het jaar 2015 zal geheel in het teken staan van de nieuwbouw. Reden voor woningstichting de Veste en zorgorganisatie de Saxenburgh Groep om samen met de aanwezigen hier op feestelijke wijze even bij stil te staan.

 

In totaal krijgt het nieuwe Oldenhaghen drie verdiepingen waar 75 mooie appartementen worden ondergebracht, alsmede een wijksteunpunt met restaurantfunctie. De Saxenburgh Groep staat garant voor het zorgaanbod, huur en verhuur. Er zal in fasen worden gebouwd. Als er geen Elfstedentocht komt dit jaar, zo bleek uit de woorden van Janine Gerardts, dan zullen de eerste 50 appartementen in december 2015 worden opgeleverd. Deze zijn voor de cliënten van de Saxenburgh Groep die nu tijdelijk in Lemele wonen. De oplevering van de laatste 25 appartementen en het wijksteunpunt staat gepland in het eerste kwartaal van 2016. Woningstichting de Veste financiert als eigenaar de bouw van het complex. Architect is Peters & Lammerink Architecten (Hengelo), Koopmans Bouwgroep TBI (Enschede) is de aannemer voor de bouw.

 

De toekomstige bewoners van Oldenhaghen verheugen zich wel op de nieuwbouw en zeker op het feit dat ze meer ruimte krijgen. “Ik verlang naar mijn eigen meubeltjes.” Wat in het oog springt echter, is dat ze het zo goed naar de zin hebben in Lemele. “Ik hoop dat de gezelligheid van Lemele en het geweldige team wel meegaan naar Ommen.

 

Belangstellenden voor een appartement kunnen alvast informatie inwinnen bij Zorgcontact van de Saxenburgh Groep, telefoon (0523) 27 66 70 of e-mail: zorgcontact@sxb.nl.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten