Foto: Dook van Gils

Video: Winnaars Sportverkiezing Ommen 2015 bekend

De prijswinnaars van de Sportverkiezing 2015 zijn op woensdagavond 20 januari bekend gemaakt. Nick Marsman, Pascal Dankelman, Sharon Hendriks, Energy Ommen en IJsvereniging De Doorloper mogen zich een jaar lang Sporttalent, Sportman, Sportvrouw, Sportploeg of Sportpluim van 2015 noemen. Vechtdal Leeft TV maakte een compilatie van de avond en sprak met de winnaars.

Pascal Dankelman (atletiek/triatlon) werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Dankelman eindigde in 2015 onder meer als tweede tijdens de Halve Marathon van Ommen. De winnares van de titel Sportvrouw van het Jaar werd Sharon Hendriks (schaatsen/skeeleren). Zij werd vorig jaar vierde op het Nederlands kampioenschap marathonschaatsen en eindigde bovendien op het podium tijdens het NK skeeleren in Ommen.

Energy Ommen werd afgelopen jaar derde tijdens het Nederlands kampioenschap acrogym voor clubteams Niveau B en werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar 2015. De titel Sporttalent van het jaar ging naar Nick Marsman, die vorig jaar tweede werd op de 1500 meter tijdens het Nederlands kampioenschap atletiek indoor. De Sportpluim werd uitgereikt aan IJsvereniging De Doorloper, die vorig jaar succesvol het Nederlands kampioenschap inline skaten in Ommen organiseerde.

Uitslag Sportverkiezing 2015 

Sporttalent

  1. Nick Marsman – atletiek
  2. Stefan Westenbroek – schaatsen
  3. Michael Bolk – zwemmen

Sportman

  1. Pascal Dankelman – triathlon /atletiek
  2. Jordy Luisman – wielrennen
  3. Dick Barendrecht – rallysport

Sportvrouw

  1. Sharon Hendriks – schaatsen/skeeleren
  2. Yvonne Meijer – atletiek
  3. Nina Zandman – sambo

Sportploeg

  1. Springselectie Energy Gym
  2. Waterpolo dames ZPV Olde Vechte
  3. Voetbal heren SC Lemele

Sportpluim

  1. IJsvereniging De Doorloper
  2. Jumping De Driehoek
  3. Henk Pasman
De presentatie van de drukbezochte avond in theater Carrousel was in handen van wethouder Ko Scheele. De prijzen werden onder andere uitgereikt door oud-wielrenner Rob Harmeling en scheidsrechter André Meulenkamp. Dansschool Elle Dansé verzorgde verschillende demonstraties. De gemeente Ommen zet met de jaarlijkse sportverkiezing sporters graag in het zonnetje om daarmee sport en beweging te stimuleren.
Artikel delen:
Foto's 10
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten