Foto: Eigen foto

Concert Die Jahreszeiten door het Sallands Bachkoor

Op zaterdag 13 februari voert het Sallands Bachkoor het bekende oratorium ‘Die Jahreszeiten’ van Joseph Haydn uit in Dedemsvaart. In de periode waarin Haydn ‘Die Jahreszeiten’ schreef, hadden de meeste oratoria een sacraal of mythologisch onderwerp.

‘Die Jahreszeiten’ (1801) heeft daarnaast ook een aardse insteek. Het bevat schilderingen en scènes voor elk van de vier jaargetijden. Haydn verwerkte zijn typische humor en muzikale genialiteit in het libretto. De aria’s twinkelen en de koren ronken in het stuk. ‘Die Jahreszeiten’ is een echt spektakel.

Bij dit grootse en avondvullende concert wordt het Sallands Bachkoor begeleid door het alom bekende Nationaal Symfonisch Kamerorkest. De solisten zijn sopraan Wendy Roobol, tenor Leon van Liere en de Portugese bariton Hugo Oliveira. Het geheel staat onder leiding van Leendert Runia.

Het concert vindt plaats in De Antenne aan de Wilhelminastraat in Dedemsvaart. Aanvangstijd 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Entreeprijs (incl. koffie/thee): in de voorverkoop € 27,50, jongeren t/m 18 jaar € 20,00  bij de Multimedia The Read Shop en Boekhandel De Welle in Dedemsvaart, The Read Shop in Ommen, via www.sallandsbachkoor.nl en de leden van het Sallands Bachkoor.

Kaarten ’s avonds aan de kerk kosten € 30,00/22,50.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten