Sallands Bachkoor – Die Jahreszeiten van Haydn

Het Sallands Bachkoor uit Ommen voert Die Jahreszeiten van Joseph Haydn uit op 13 februari 2016 in Dedemsvaart, De Antenne, Wilhelminastraat. In de periode waarin Haydn ‘Die Jahreszeiten’ schreef, hadden de meeste oratoria een sacraal of mythologisch onderwerp.

‘Die Jahreszeiten’ (1801) heeft daarnaast ook een aardse insteek. Het bevat schilderingen en scènes voor elk van de vier jaargetijden. Haydn verwerkte zijn typische humor en muzikale genialiteit in het libretto. De aria’s twinkelen en de koren ronken in het stuk. ‘Die Jahreszeiten’ is een echt spektakel.

Voor dit grootse en avondvullende concert heeft het Sallands Bachkoor als orkest het alom bekende Nationaal Symfonisch Kamerorkest gecontracteerd. De solisten zijn sopraan Wendy Roobol, tenor Leon van Liere en de Portugese bariton Hugo Oliveira.

Het concert vindt plaats in De Antenne aan de Wilhelminastraat in Dedemsvaart. Aanvangstijd 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Entreeprijs (incl. koffie/thee): voorverkoop € 27,50, jongeren t/m 18 jaar € 20,00. Kaarten zijn te verkrijgen via de site www.sallandsbachkoor.nl of bij de leden van het koor.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten