Foto: Hans de Graaf

Update: Treinongeluk bij Dalfsen eist dode

Bij het treinongeval dinsdagochtend 23 februari op de spoorlijn Dalfsen-Ommen viel één dodelijk slachtoffer te betreuren. Het betreft een 49-jarige man uit Kampen. Hij was de machinist van de trein. Één treinpassagier, een 54-jarige vrouw uit Zwolle, en de 53-jarige conducteur uit Zwolle raakten gewond en zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De vier overige passagiers uit Zwolle en Dalfsen liepen lichte verwondingen op en konden ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. Het ongeval ontstond rond 08.50 uur toen de trein, die in de richting van Ommen reed, in aanraking kwam met een hoogwerker die de spoorwegovergang bij Het Lageveld over reed.

Door de aanrijding ontspoorde de trein en deze kwam grotendeels in de naastgelegen weilanden terecht. De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder van de hoogwerker, een 21-jarige man uit Zwolle, is in het kader van dit onderzoek aangehouden.

Er kwamen tien tot twaalf ambulances naar de plaats van het ongeluk. Daarnaast werd een traumahelikopter uit Groningen opgeroepen. Kortom de hulpdiensten waren massaal ter plaatse. De trein reed op de spoorlijn tussen Zwolle en Ommen. Deze is naar verwachting tot dinsdagavond 20:00 uur gestremd.

Via Dumpert zijn inmiddels de eerste beelden te bekijken. De gemeente Dalfsen hield om 12.00 uur een persconferentie over het treinongeluk, deze was te volgen via de NOS livestream. De gemeente Dalfsen heeft een speciaal informatienummer opengesteld: 088 11 97 77 7.

Artikel delen:
Foto's 4
Foto: Wim Schrijver
Foto: Wim Schrijver
Foto: Hans de Graaf
Gerelateerde berichten