Foto: Eigen foto

Mariënberg E1 is kampioen

Zaterdag 7 mei was opnieuw een historische dag voor V.V. Mariënberg. Vorige week werden de dames kampioen en nu werden de kleine mannen van de E1 overtuigend kampioen. Op een zonovergoten sportpark was één punt voldoende voor het kampioenschap.

Veel supporters waren aanwezig om de jongens te steunen, super! Ook stond er een groot spandoek aan de kant, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie kampioenswedstrijd. Het kon toch niet meer misgaan? Tegenstander was Balkbrug/Avereest E2. De spanning was op de gezichten af te lezen, maar na het eerste fluitsignaal leek deze al snel te zijn verdwenen.

De E1 begon erg sterk en de score had direct al geopend kunnen worden, maar paal en lat stonden in het begin van de wedstrijd meerdere keren in de weg. Niet veel later kon er wel gejuicht worden, een verdiende voorsprong. Met goed voetbal en mooie combinaties werd de voorsprong verder uitgebouwd. Er bestond geen twijfel meer, Mariënberg E1 werd kampioen! De banden konden alvast opgepompt worden. Balkbrug/Avereest E2 werd uiteindelijk met 6-0 verslagen.

Na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen. Een groot applaus klonk er voor de toppers van de E1. Slechts één wedstrijd ging verloren, de overige (tien) werden allemaal winnend afgesloten. Na de felicitaties, bloemen, medailles en foto’s stond de huifkar klaar, voor een mooie rondrit door de dorpen Beerzerveld en Mariënberg. Voor degenen die nog niet op de hoogte waren van deze prestatie, werd het snel duidelijk. Luid en duidelijk was namelijk te horen “Wij zijn Kampioen, Wij zijn Kampioen!”

Het feest werd afgesloten in de kantine. Een bakje patat, een snack en wat drinken ging er natuurlijk wel in. Het was een heel mooi voetbaljaar. Voor de winterstop werd de kampioenswedstrijd helaas verloren, maar nu (in de voorjaarscompetitie) werd de E1 wel kampioen, wat geheel verdiend was.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten