Gezonde, koelverse maaltijden aan huis

Een gestoofd sucadelapje met huisgemaakte perencompôte en aardappelpuree? Of liever gebraden kipstukjes met satésaus, groentemix en mihoen? En tussen de middag, of liever ’s avonds?

Wie niet dagelijks voor zichzelf een verse maaltijd kan of wil bereiden, kan in de gemeente Ommen, gemeente Hardenberg en gemeente Coevorden van een handige service gebruik maken. Landstede Welzijn brengt eenmaal per week koelverse maaltijden voor de gehele week aan huis. Dat betekent zelf bepalen wanneer je wat eet. En het is nog gezond en lekker ook.

Het is inmiddels een dienst die zijn waarde heeft bewezen: Landstede Welzijn heeft rond de veertig vrijwilligers die maaltijden in een speciale koelwagen rondbrengen. Zij hebben een vaste route en wekelijks per maaltijdafnemer een vast moment waarop de maaltijden gebracht worden. Dat betekent dat iedereen precies weet waar hij aan toe is en er altijd een vertrouwd gezicht aan de deur komt. Veel mensen uit de gemeenten Ommen, Hardenberg en Coevorden die niet in staat zijn om dagelijks een gezonde maaltijd voor zichzelf te koken, maken inmiddels gebruik van de service.

De gebruikers van de maaltijdservice krijgen tweemaal per jaar de seizoensmaaltijdbrochure ‘Smakelijk’ waarmee zij kunnen bepalen wat ze willen eten. Ze hebben de keuze uit 75 maaltijden en verschillende soepsoorten, salades en nagerechten. Ook is er de keuze uit verschillende diëten zoals zoutarm, gemalen en gluten- en lactosevrije maaltijden. In de brochure staan overzichtelijke voedingswijzers. De gerechten zijn vers bereid door professionele koks. Even in de magnetron en klaar is Kees! Het leuke van deze service is dat iedereen kan eten wanneer hij wil.

Wie wil kennismaken met de maaltijdservice, kan gebruik maken van het introductiepakket: vijf maaltijden voor de prijs van drie. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Landstede Welzijn Ommen, tel. 088 – 850 88 10, bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Mailen kan ook: landstedeommen@landstede.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten