Ga mee op stap in Beerze

Dinsdagavond 12 juli verzorgt Landschap Overijssel excursies in de serie ‘Op stap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma maakt u een prachtige wandeling van ongeveer twee en een half uur in dit gevarieerde gebied.

Om 19.00 start de excursie bij de parkeerplaats bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. De kosten bedragen € 3, – per volwassene en € 1,50 per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw donateurspas gratis deel.

Verrassende natuur, een oud landgoed en pittoresk dorpje

Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna.

Samen met de natuurgids loopt u door en langs een aantal van deze landschapstypen en kunt u genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. De gids zal u hier alles over vertellen en u hebt ook volop de gelegenheid om vragen te stellen. U bent van harte welkom! De ‘Op stap’-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten