Foto: Eigen foto

Trek de wandelschoenen aan in Beerze

Dinsdagavond 4 augustus verzorgt Landschap Overijssel excursies in de serie ‘Op stap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma maken de deelnemers een prachtige wandeling van ongeveer tweeënhalf uur in dit gevarieerde gebied.
Om 19.00 uur start de excursie bij de parkeerplaats bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. De kosten bedragen €3,00 per volwassene en €1,50 per kind. Donateurs van Landschap Overijssel, of een van de andere Landschappen, kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. Van tevoren opgeven is voor deze wandeling niet nodig.

Natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder, omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde ‘nieuwe natuur’, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna.

Onder leiding van de natuurgids gaat de tocht door een aantal van deze landschapstypen en kunnen de deelnemers genieten van de schitterende planten- en dierenwereld. De gids zal hier alles over vertellen en er is volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten