Foto: Eigen foto

Meidenvoetbalschool Vechtdal van start

Het nieuwe voetbalseizoen is van start gegaan en ook de Meidenvoetbalschool staat op het punt van beginnen. Op vrijdag 9 september staat de eerste activiteit van dit seizoen op het programma bij Hardenberg ’85 waar de Meidenvoetbalschool Twente dit seizoen voor het eerst haar trainingen aan gaat bieden. Hardenberg ’85 is, net als SC Klarenbeek en v.v. Rigtersbleek (Enschede), de vereniging die haar velden tot haar beschikking stelt voor het organiseren van de trainingen in het najaar.

Joost du Gardijn: “In de afgelopen periode hebben we met alle trainers, en met de drie verenigingen, de trainingen voorbereid. Iedereen is erg enthousiast en we kijken ernaar uit om weer aan de slag te gaan op het veld met de enthousiaste meiden. Ik ben er trots op dat we nu ook de voetbalsters uit de regio Vechtdal en omgeving Klarenbeek de trainingen kunnen bieden die vorig seizoen een groot succes waren in Enschede. We verwachten de meiden al met al weer veel bij te kunnen brengen én leuke trainingen te kunnen bieden. Hopelijk mogen we op alle drie de locaties weer vele voetbalsters verwelkomen en samen met hen er leerzame en mooie vrijdagavonden van te maken!”

In regio Vechtdal (Hardenberg ’85) wordt voor het eerst een Najaarsmodule aangeboden. Meiden in de leeftijd van zeven tot zestien jaar krijgen tijdens de module de mogelijkheid te trainen onder leiding van (oud)trainers en (oud)speelsters van FC Twente Vrouwen en andere ervaren voetbaltrainers en –trainsters.  Deelneemsters krijgen gedurende de trainingen veel persoonlijke aandacht, doordat een trainer met maximaal vijf speelsters aan de slag gaat. De Najaarsmodule bestaat uit tien voetbaltrainingen waarbij de speelsters worden ingedeeld op basis van leeftijd en niveau. Tijdens de trainingen staat techniektraining voorop en hebben alle meiden ontzettend veel balcontacten, onder andere door de trainingen met de welbekende minisoccerbal. De manier voor de meiden om zich als voetbalster te ontwikkelen!

De afgelopen periode hebben speelsters uit onder andere Hardenberg, Zwolle, Dedemsvaart en Ommen zich aangemeld om deel te nemen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor enthousiaste en leergierige meiden die een extra voetbaltraining per week willen hebben om zichzelf te verbeteren als voetbalster.

Bailey speelt bij ZAC  en is één van de deelneemsters aan de Najaarsmodule: “Ik heb me opgegeven, omdat ik niet vaak genoeg kan voetballen en benieuwd ben of dit ook wat voor mij is om tussen de meisjes. Normaal voetbal ik met de jongens. Ik wil graag beter worden. Ik verwacht dat het anders is met meisjes dan jongens. Ik verwacht wel dat het erg leuk is.

Om eens kennis te maken met de wijze waarop de Meidenvoetbalschool Twente haar trainingen aanbiedt, en hoe het is om met allemaal andere gemotiveerde meiden op het veld te staan, is het mogelijk om op vrijdag 9 september deel te nemen aan een Open Training. Op Facebook loopt op dit moment een actie waarmee een compleet voetbalteam gratis deel kan nemen aan de Open Training bij Hardenberg ’85.

Ga snel naar de website om je aan te melden voor de Open Training of Najaarsmodule. Uiteraard is op de site ook meer informatie te vinden over de Meidenvoetbalschool Twente en alle activiteiten die in september van start gaan.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten