Samen Doen teams op pad om kennis te maken

Na de succesvolle eerste editie van Samen Doen on Tour in 2015, waarbij zo’n 60 professionele organisaties in Ommen en Hardenberg werden bezocht door de Samen Doen teams, vindt op donderdag 27 oktober 2016 een nieuwe editie van Samen Doen on Tour plaats.

Tijdens deze dag richten de Samen Doen teams uit Ommen en Hardenberg zich op het ontmoeten en leren kennen van organisaties in de omgeving. Dit jaar gaan de Samen Doen teams op bezoek bij organisaties die dicht bij de inwoners staan, zoals kerken, sportclubs, buurtverenigingen, kringlopen en muziekverenigingen.

Zichtbaar zijn en weten wat er speelt

De medewerkers van de Samen Doen teams helpen de inwoners van de gemeenten Ommen en Hardenberg bij vragen over wonen, inkomen, welzijn en zorg. Via telefoon, internet en tijdens spreekuren kunnen inwoners bij Samen Doen terecht. Het doel is om samen met de inwoner en zijn of haar omgeving te zoeken naar de oplossing voor de vraag of het probleem. Om de hulp naar inwoners zo goed mogelijk te kunnen inzetten is het voor de Samen Doen teams van belang zichtbaar te zijn, midden in de samenleving te staan te weten wat er speelt. Goede contacten met organisaties die dichtbij de inwoner staan zijn hierin erg belangrijk.

Samenwerken om inwoners verder te  helpen

Tijdens deze editie van Samen Doen on Tour gaan de medewerkers van de Samen Doen teams op pad langs organisaties als kringlopen, sportclubs, muziekverenigingen, buurtverenigingen en kerken. Tijdens een bezoek van ongeveer een uur stellen de medewerkers van Samen Doen zich voor aan de organisatie. Vervolgens krijgt de organisatie de kans zichzelf te presenteren en zo te laten zien wat ze doen, waar ze voor staan en wat ze voor de inwoners betekenen. Daarnaast wordt gekeken hoe de organisatie en Samen Doen de onderlinge samenwerking kunnen vormgeven en versterken om zo de inwoners van Ommen en Hardenberg verder te kunnen helpen.

Aanmelden

Organisaties uit de omgeving Ommen en Hardenberg kunnen zich opgeven voor Samen Doen on Tour. Aanmelden kan door voor 7 oktober een e-mail te sturen naar: maatschappelijkdomein@ommen-hardenberg.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten