Olympia’s Tour: 27 teams aan de start

De ploegentijdrit op 27 september van de Olympia’s Tour voert langs Rheeze, Diffelen, Mariënberg en via Brucht weer terug naar Hardenberg. In totaal starten 27 teams deze route van ongeveer 20,3 kilometer.

De gemeente Hardenberg heeft samen met lokale ondernemers, Stad Hardenberg Promotie en de Hardenbergse Wielervereniging de organisatie van de Olympia’s Tour in huis gehaald. De titelstrijd wordt gehouden in de week van 27 september tot en met 2 oktober.

De ploegentijdrit in Hardenberg start vanuit het gemeentehuis in Hardenberg. Vanuit het gemeentehuis wordt gereden naar Rheeze, Diffelen en via Mariënberg en Brucht weer terug naar Hardenberg. De ploegentijdrit finisht op de Europaweg.

27 teams starten in Hardenberg

De definitieve route heeft zo min mogelijk drempels en andere obstakels, zodat de beloften die meedoen een zo goed mogelijke tijd neer kunnen zetten. In totaal zijn er 27 deelnemende teams die deelnemen aan de 64e Olympia’s Tour.

Internationale selecties:

Australië, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot Brittannië, Luxemburg, Noorwegen, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Continentale ploegen:

BMC Development Team, Combinatie Baby Dump Cycling , Team/Cyclingteam Join-S De Rijke/Parkhotel Valkenburg CT, Cycling Team Jo Piels, Ettix-Quickstep, Lotto-Soudal U23, Metec TKH Continentalteam, Rabobank Development Team en SEG Racing Team.

Nationale clubs:

NWVG – Fiets voor een huis (Groningen), Restore Cycling (Pijnacker), Sensa – Kanjers voor Kanjers (Aalten), TWC Het Snelle Wiel (Bladel), WPGA (Amsterdam), Wielervereniging De Jonge Renner (Oosterhout), Wielervereniging Westland Wil Vooruit (Honselersdijk) en Wielervereniging Willebrord Wil Vooruit (Sint Willebrord).

Internationale beloftenwedstrijd

Olympia’s Tour start in 2016 twee weken voor het WK. Daarmee is de beloftenwedstrijd een laatste test voor de talenten. De organisatie van de Olympia’s Tour wil met de focus op renners van -23 jaar terug te keren naar de kernwaarde van de oudste rittenkoers van Nederland. Dat was van oudsher een podium te geven aan talenten om zich in de kijker te rijden bij profteams.

Complete etappeschema van Olympia’s Tour (totaal: 772,2 km)

27 september 2016: 1e etappe Ploegentijdrit Hardenberg (20,3 km)
28 september 2016: 2e etappe Assen-Assen (141,3 km)
29 september 2016: 3a etappe Individuele tijdrit ’s Heerenberg – Elten (15,3 km)
29 september 2016: 3b etappe Ulft – Gendringen (131,5 km)
30 september 2016: 4e etappe Zutphen – Zutphen (141 km)
1 oktober 2016: 5e etappe Reuver-Brüggen-Reuver (145,4 km)
2 oktober 2016: 6e etappe Margraten – Noorbeek (177,4 km)

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten