Start Olympia’s Tour op 27 september

Twaalf bedrijven uit de gemeente Hardenberg, die sponsor zijn van Olympia’s Tour, gaan dinsdag 27 september vanaf 16.15 uur de strijd met elkaar aan op de fiets. Ze hebben de beste wielrenners uit hun organisatie gestrikt om mee te doen aan de bedrijventijdrit over ruim 20 kilometer. Eén van de deelnemers aan de bedrijventijdrit is Joost Posthuma, de winnaar van Olympia’s Tour in 2003.

Naast onder ander de bedrijven Dion, Rabobank, Vrieling, Goossen Te Pas Bouw, Total Outdoor, Buiter Beton, Duvast, Vechtsaam en Pure energie nemen ook teams van de wielerverenigingen TTCB en HWV en de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg deel aan de bedrijventijdrit. Deze ploegen met elk zes renners fietsen tussen 16.15 en 17.15 uur hetzelfde parcours als de jonge beloften. De ploegen zetten vanuit het gemeentehuis koers naar Rheeze, Diffelen en via Mariënberg, Oud-Bergentheim en Brucht weer terug naar Hardenberg. De ploegen finishen op de Europaweg.

Activiteiten van jong tot oud van 16.00 – 20.00 uur

Rond het gemeentehuis en de Europaweg zijn er volop activiteiten voor jong en oud, zoals een blenderbike, looping bikes, springkussen, BMX-baan  en het rad van gezondheid. Kom dinsdag 27 september gezellig naar het centrum om het fietsspektakel van dichtbij mee te maken. Rond de klok van 17.15 uur start de tourkaravaan vanaf de rotonde bij de Europaweg. De heuse promotiekaravaan bestaat uit supporters van Gewoon Gezond en de ondernemers uit de gemeente die het evenement een warm hart toedragen.

Olympia’s Tour 18.00 – 19.30 uur

Dinsdag 27 september tussen 18.00 uur en 19.30 uur gaan alle internationale wielerploegen van Olympia’s Tour één voor één van start. In totaal zijn er 27 deelnemende teams uit onder andere Australië, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot Brittannië, Luxemburg, Noorwegen, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland. Olympia’s Tour start twee weken voor het WK wielrennen in Qatar. Daarmee is deze wielerwedstrijd een laatste test voor de jonge talenten.

Afsluitingen diverse wegen vanaf 16.00 tot circa 20.30 uur

Om de wielerwedstrijd veilig te laten plaatsvinden, sluit de gemeente de volledige route van de ploegentijdrit af. Deze afsluiting duurt dinsdag 27 september vanaf 16.00 uur tot circa 20.30 uur. Gedurende deze tijd zijn de volgende wegen afgesloten voor alle verkeer (m.u.v. de hulpdiensten): Europaweg, Rheezerweg, Grote Beltenweg, Kampweg, Rheezerweg, Stuwdijk, Hardenbergerweg, en een deel van de Twenteweg/ N343 (vanaf kruising Europaweg tot aan rotonde met Bruchterweg/ Hardenbergerweg).Hulpdiensten kunnen in noodgevallen altijd gebruik maken van het parcours. Bij iedere zijweg van het parcours staat een hek met een verkeersregelaar, zodat in geval van nood het parcours ook snel vrij gemaakt kan worden voor hulpdiensten.

Afsluitingen wegen rond gemeentehuis vanaf 12.00 uur tot 22.00 uur

Om alle deelnemende (inter) nationale wielerploegen ruimte te bieden, is het gebied rond start en finish vanaf 12.00 uur tot 22.00 uur afgesloten voor het al het autoverkeer. De volgende straten zijn afgesloten vanaf 12.00 uur tot 22.00 uur: Karel Doormanlaan (tot de M.H. Trompstraat), M.H. Trompstraat (tot de Piet Heinstraat), Piet Heinstraat en Bruchterweg (vanaf rotonde bij gemeentehuis tot aan rotonde bij Burgemeester Schuitestraat). Vanaf 16.00 uur tot 22.00 uur zijn de Willebrandt van Oldenburgstraat en een deel van de Witte de Withstraat (vanaf rotonde bij gemeentehuis tot aan de Admiraal Helfrichstraat) afgesloten.

Parkeergarages en –plaatsen bereikbaar

Deze afgesloten wegen in het centrum van Hardenberg zijn wel toegankelijk voor voetgangers. Ook de winkels aan het afgesloten deel van de Bruchterweg en Europaweg zijn te voet bereikbaar. Daarnaast zijn de parkeergarages en parkeerplaatsen in het centrum van Hardenberg goed bereikbaar via de aangegeven omleidingsroutes. Zo is de parkeergarage onder het gemeentehuis gewoon toegankelijk.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten