Raad heeft nieuwe verkeersstructuur centrum vastgesteld

De gemeenteraad van Ommen heeft het raadsvoorstel over de  nieuwe verkeersstructuur voor het centrum van Ommen vastgesteld. Dit betekent dat de gemeenteraad het college van B&W de opdracht heeft gegeven om de verkeersstructuur in het centrum te verbeteren aan de hand van een maatregelenpakket.

De eerste stap bestaat uit het opwaarderen van de noordelijke  rondweg, zodat deze aantrekkelijker is voor doorgaand verkeer.
Vervolgens wordt op de Vechtkade en de Julianastraat een beweegbare afsluiting geplaatst om het doorgaande verkeer te weren. Hierdoor blijft het centrum van Ommen vanuit alle richtingen bereikbaar voor bezoekers en verbetert de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het centrum.

Lees verder »

Leerlingen Vechtdal College Ommen geven het beste advies voor een publiciteitscampagne in het Vechtdal

Beste Adviesbureau 2021

Wethouder Bart Jaspers Faijer overhandigt de bokaal aan het Beste Adviesbureau 2021 

Hoe maak je het Vechtdal op een duurzame manier aantrekkelijk voor het publiek? Hoe ontwerp je een dijk met meer functies dan alleen het tegenhouden van water? De leerlingenadviesbureaus van Adviseurs van de Toekomst deden onderzoek, vormden een eigen visie en mening en gaven antwoord op deze vragen. Stuk voor stuk leverde dit originele, inspirerende adviezen op. Het leerlingenadviesbureau A3Bureau van het Vechtdal College in Ommen sleepte de winst in de wacht.

In het project Adviseurs van de Toekomst gaven leerlingen hun adviezen over actuele vraagstukken die leven in het Vechtdal. Dat deden ze onder begeleiding van echte opdrachtgevers zoals de gemeente Dalfsen, Vereniging de Ommerschans en waterschappen. De deelnemende adviesbureaus pitchten hun adviezen aan een jurypanel door middel van een video. De jury beoordeelde de ingezonden video’s onder andere op haalbaarheid en originaliteit.

Lees verder »

Met het hele gezin op reis in de Bibliotheek!

Vakantielezen - Bibliotheek Salland

Deze zomer vullen een heleboel gezinnen hun rugzak en gaan op reis met de Bibliotheek. In de vakantie doen ze mee aan het zomerleesprogramma Vakantielezen. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: het maakt niet uit waar je het doet. In de zomer kun je overal lezen! En met Vakantielezen van Bibliotheek Salland wordt lezen extra leuk.

Lees verder »