Taxatiemiddag in Hotel De Zon in Ommen.

Molendijk Boeken

Op dinsdag 31 augustus vindt er een taxatiemiddag plaats in Hotel De Zon in Ommen. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar tussen 14.00 en 16.30 uur boeken (denk aan (staten)bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken), handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Lees verder »

De toeristentrein gaat weer rijden in Coevorden

Treintje Coevorden

Na een jaar afwezigheid wegens de RIVM maatregelen gaat per augustus het toeristentreintje weer rijden in Coevorden. Het treintje werd voor het eerst gelanceerd in 2019 in samenwerking met CenterParcs de Huttenheugte en Binnenstad Coevorden.

Dit jaar zal er geen start- en eindpunt CenterParcs zijn wegens een grondige renovatie waarbij hun park gesloten zal zijn. Volgend jaar zal CenterParcs weer meedoen.

Lees verder »

Wat zijn de voordelen van houten tuinmeubelen?

De zomer is inmiddels toch echt weer begonnen in ons land, al weet het zonnetje dat nog niet helemaal. Nog regelmatig blijft het zonnige weer achterwege en moeten juist genoegen nemen met bewolking of zelfs regen. Desondanks zal er vast een periode komen waarin het toch warm is in ons land. Je zult dan natuurlijk graag gebruik willen maken van je tuin, wat je optimaal kunt doen met behulp van een houten loungeset. Op zo’n tuinmeubel van hout kun je dan prima van de zon genieten, terwijl je ook de onderstaande voordelen zult ervaren.

Lees verder »