Wat zijn de voordelen van houten tuinmeubelen?

De zomer is inmiddels toch echt weer begonnen in ons land, al weet het zonnetje dat nog niet helemaal. Nog regelmatig blijft het zonnige weer achterwege en moeten juist genoegen nemen met bewolking of zelfs regen. Desondanks zal er vast een periode komen waarin het toch warm is in ons land. Je zult dan natuurlijk graag gebruik willen maken van je tuin, wat je optimaal kunt doen met behulp van een houten loungeset. Op zo’n tuinmeubel van hout kun je dan prima van de zon genieten, terwijl je ook de onderstaande voordelen zult ervaren.

Houten tuinmeubelen zijn milieuvriendelijk

Houten tuinmeubelen zijn beter voor het milieu dan plastic of andere synthetische tegenhangers, omdat verantwoord hout een lagere ecologische voetafdruk heeft dan andere soorten materialen en bovendien kan worden gerecycled. Het is ook een volledig hernieuwbare hulpbron, wat de duurzaamheid en ethische aard ervan nog meer benadrukt. Met een snel toenemend aantal mensen dat hun gebruik van materialen die slecht zijn voor het milieu wil verminderen, zijn houten tuinmeubelen een steeds aantrekkelijker optie om op een duurzame manier te kunnen genieten van het buitenleven.

Houten tuinmeubelen gaan lang mee

Door het drukbehandelingsproces worden conserveringsmiddelen dieper in het oppervlak van het hout gedreven, waardoor de bescherming lang meegaat. Natuurlijk, wanneer de bescherming aanhoudt, geldt dat ook voor je meubels van hout die je in je tuin hebt neergezet. Naarmate de tijd verstrijkt, kun je indien nodig verdere bescherming toevoegen om de levensduur van het product verder te verlengen. Natuurlijk kun je er dan ook voor kiezen om juist een nieuwe loungeset van hout aan te schaffen, zodat je opnieuw rekening kunt houden met de trends van dat moment. De keuze is hierbij daadwerkelijk reuze! Natuurlijk is het wel duurzamer om je huidige houten tuinmeubelen zo lang mogelijk te gebruiken.

Houten tuinmeubelen passen bij elke stijl

Hout biedt veelzijdigheid in esthetiek en biedt talloze ontwerpopties voor elke stijl, of je het nu natuurlijk laat, beitst of schildert. Ook hierbij heb je dus weer veel keuzes. Denk daar eens over na – in plaats van het te doen met welke kleur kunststof tuinmeubelen er ook beschikbaar is, kun je met houten tuinmeubelen het echt maken zoals je het wilt. Ga je voor een stijlvolle, rustieke look? Beits je houten meubelen in diepe, rijke tinten die een huiselijke sfeer zullen geven. Ga je voor iets levendigs? Houten tuinmeubelen zien er prachtig uit in je eigen stijl geschilderd, wat je gewoon zelf kunt doen.

Houten tuinmeubelen zijn makkelijk te onderhouden

Veel mensen gaan ervan uit dat houten tuinmeubelen geverfd, geolied of zelfs gecreosoteerd moeten worden om lang mee te gaan. Maar de waarheid is dat dit bij sommige houtsoorten gewoon niet nodig is. Bij een loungeset van massief teak is veel onderhoud bijvoorbeeld echt niet noodzakelijk. Dit is een soort hout dat meer dan bestand is tegen het Nederlandse weer. Van lange hete zomerdagen, een zeldzaamheid die we kennen, tot de grijze, ellendige winterdagen, met niets meer dan een waterdichte beschermhoes, het zal langer meegaan dan de meeste andere materialen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten