Feest in Vilsteren

Tweeëntwintig vrouwen en één man. Dat zou ik ook wel willen, denken sommige mannelijke lezers nu misschien. Als u wilt weten hoe dit is moet u Wim van Lenthe eens benaderen. Hij is al vijfentwintig jaar dirigent van het vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren. Ook het koor viert dit jaar haar zilveren jubileum.

Wim van Lenthe begon als pas afgestudeerd musicus en dirigent in 1991 met een groepje enthousiaste jonge mensen het koor Quodlibet. De eerste jaren werd er uitsluitend in kerkdiensten gezongen. Maar gaandeweg ging het koor, geïnspireerd door de muzikale uitdagingen die Wim aanbood ook regelmatig optreden tijdens concerten.

Hoe kijkt de dirigent terug op de afgelopen vijfentwintig jaar? “Quodlibet is bijzonder voor mij omdat ik al die jaren verbonden ben geweest aan het koor. Het koor heeft zich letterlijk en figuurlijk ontwikkeld tot een volwassen koor. Omdat we al zo lang met elkaar samen werken zijn we goed op elkaar ingespeeld. We weten wat we aan elkaar hebben.”

Tonny Hendriks is koorlid van het eerste uur en sluit hierbij aan: “De saamhorigheid binnen dit koor spreekt me erg aan, en ook de verscheidenheid in het repertoire. We kunnen trots zijn dat we onder leiding van Wim heel wat bereikt hebben. Heel bijzonder vond ik het weekend uit, vijf jaar geleden. We hebben toen een indrukwekkende workshop gehad, heel bijzonder!”

Joanne Eekman is nog niet zo lang lid, en ze heeft deze workshop niet meegemaakt. Zij vindt de momenten waarop alle stemmen prachtig samenvloeien heel speciaal. “Te beseffen dat je daar deel van bent, dat vind ik heel erg genieten!” Wilt u ook genieten van die mooie momenten kom dan naar het feestelijke jubileumconcert van Quodlibet.

Op zaterdag 29 oktober om 19.30 uur, in de kerk van Vilsteren zal het koor optreden met drie inspirerende muzikanten. Pianovirtuoos Tjako van Schie zal het koor begeleiden. En hij zal er voor zorgen dat u op het puntje van de kerkbank zit als hij muziek maakt samen met de eigentijdse en veelzijdige violist Adriaan Stoet. Leonardo van Lenthe, de zoon van de dirigent, zal het koor opzwepen met zijn aanstekelijke ritmes op slagwerk.

Kaarten voor het concert a € 7,50 zijn te koop in de kerk voorafgaand aan het concert. Of via wimeningekoggel@hetnet.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten