Foto: Dook van Gils

Zeer geslaagde Nacht van de Nacht in het Eerder Achterbroek

Onder een fantastische sterrenhemel met heerlijk rustig herfstweer deden ruim 140 deelnemers mee aan de speurtocht door het Eerder Achterbroek. De tocht in het kader van de landelijke Nacht van de Ancht werd georganiseerd door Natuurmonumenten, VNM de Vechtstreek, IVN Den Ham/Vroomshoop en de Milieuraad van Den Ham/Vroomshoop.

De Nacht van de Nacht wordt altijd op de laatste zaterdagavond van oktober gehouden, als de wintertijd weer ingaat. Het doel van de Nacht van de Nacht is mensen bewuste te maken van de overdaad aan licht die er heden ten dage is. Het wordt bijna nergens meer echt donker en dat heeft vaak negatieve effecten, niet alleen op dieren maar ook op mensen.

Tijdens de wandeling van zo’n 2,5 km. door het duister konden de deelnemers genieten van muziek, ze konden door een telescoop naar de sterren kijken, kinderen konden een voelspel doen, er waren pannenkoeken, chocolademelk, koffie bij IJsboerderij de Meulenhorst én er was een geweldige sfeer! De vrijwilliger van de sterrenwacht kon aan sommige aanwezigen het ISS-station laten zien; een bijzondere ervaring!

Al met al kijken de organisatoren terug op een zeer geslaagde Nacht van de Nacht, die elk jaar weer iets meer deelnemers trekt.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten