EigenBaas Avondschool voor startende ondernemers en studenten Alfa-college

Het Alfa-college in Hardenberg initieert vanuit Startershuis DOEN! de ‘EigenBaas Avondschool’. De avondschool start op dinsdag 20 december en bestaat uit tien dinsdagavonden bij de Kastanjehof in Hardenberg. Zowel ondernemers in spé als studenten van het Alfa-college Hardenberg zijn van harte welkom om aan de cursus deel te nemen. Er is ruimte voor twintig cursisten, vol is vol. Aanmelden kan via info@startershuis.nl.

De cursus, van Qredits Microfinanciering Nederland, wordt gehouden op de dinsdag van 19.00 tot 22.00 uur. De eerste avond staat in het teken van kennismaking, de online module en het cursusprogramma. Na de kerstvakantie gaat de avondschool verder. Alle avonden worden begeleid door Peter Zwartscholten, startersadviseur bij Startershuis DOEN! In het verleden was hij teamleider bedrijvenadvies van Rabobank Borger-Klenckeland en startersadviseur bij Rabobank Vaart en Vechtstreek.

De focus van de cursus ligt op het schrijven van een ondernemingsplan en het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden. Ook worden er gastlessen verzorgd door ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Elk thema van het ondernemingsplan wordt besproken. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke effectiviteit, marktonderzoek, social media en financiering. De deelnemers leren niet alleen van de professionals, maar ook van elkaar. Zo is een pitch van het ondernemingsplan ook onderdeel van het lesprogramma.

Het nieuwe programma is een verdieping en uitbreiding op de reeds bestaande cursus ‘Algemene OndernemersVaardigheden’ (AOV). Deze cursus wordt sinds enkele jaren door Startershuis DOEN! aangeboden en zal nu vervangen worden door de ‘EigenBaas Avondschool’. Hiermee verwacht het Startershuis nog beter in te kunnen spelen op de doelgroep en de laatste ontwikkelingen.

Meer informatie?

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer informatie over deze cursus, dan kunt u contact opnemen via info@startershuisdoen.nl of tel: 0523-729004. Voor startende ondernemers bedragen de kosten voor de cursus €125,- exclusief BTW. Het lesmateriaal bestaat onder andere uit een werkboek en een e-learning account van Qredits Microfinanciering Nederland. Alle cursisten ontvangen een certificaat van de ‘EigenBaas Avondschool’. Ook is het mogelijk om het certificaat CE ondernemerschap te halen.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten