Groei en Bloei lezing: Bollen en vaste planten

Groei en Bloei afdeling Ommen organiseert op woensdag 18 januari 2017 om 20.00 uur in de Theaterzaal van de Carrousel, van Reeuwijkstraat 5 te Ommen de lezing: Bollen en vaste planten van Jacqueline van der Kloet.

Sinds 1983 heeft Jacqueline van der Kloet een eigen bureau dat is gespecialiseerd in het maken van tuinontwerpen en bijzonder beplantingsplannen. Ook werkt ze regelmatig voor tuin- en landschapsarchitectenbureaus, die een beplantingsspecialist nodig hebben. Ze heeft inmiddels nationaal en internationaal een naam opgebouwd als groenontwerper en projecten gerealiseerd in o.a. Amerika, Japan, Italië en Duitsland.

Volgens de filosofie van Jacqueline van der Kloet, wordt de basis van een aangename tuin gevormd door een in hoofdlijnen eenvoudig en helder ontwerp en een uitgebalanceerde beplanting. Bijvoorbeeld door vaste planten en bolgewassen verrassend te combineren kan de tuin zich elk seizoen van een andere kant laten zien.

Sinds het begin van haar loopbaan heeft zij in haar eigen tuin geëxperimenteerd met combinaties van vaste planten en bloembollen en daardoor een enorme kennis en ervaring opgebouwd. In haar lezing ontvouwt ze haar filosofie en toont ons haar voorbeelden van tuinen die zo zijn ontworpen en beplant dat ze in alle seizoenen aantrekkelijk zijn. De toepassing van bollen zal zeer zeker ook aan bod komen.

Toegang: voor Leden Groei en Bloei gratis, niet-leden betalen 6 euro.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten