ZAC steelt de punten van OZC

Vriend en vijand zat na afloop van de wedstrijd met verbazing naar het scorebord te kijken. Een opppermachtig OZC liet de punten toch in Zwolle achter. De mannen van trainer Weteringe begonnen ondanks het gemis van een 4-tal spelers met verve aan de partij.

De blauwwitten uit Zwolle werden metteen bij de strot gegrepen en in de 14e minuut had dit sucses toen een pass van Joost Zweers op waarde werd geschat door spits Niel Koggel, die de sluitpost van de Zwollenaren kansloos liet en zo de verdiende voorsprong op het scorebord zette. De kanaries gingen meteen door en het 2e doelpunt door Rik Jan de Groot lag al in het mandje. Maar de vlaggenist van de thuisclub had als enige het anders gezien en stak zijn vlag omhoog. De scheidsrechter honoreerde dit vlagsignaal en keurde de treffer af. Hierna bleef OZC de bovenliggende partij, slechts onderbrokken door de gele prenten van de referee die maar liefs 7 keer het gele gevaar trok. Slechts twee keer voor een overtreding en vijf keer voor protesteren in deze vriendschappelijk gespeelde partij. In de 41e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Een voorzet van links werd door het beruchte polletje van richting veranderd en doelwachter Mark Bennemeer was kansloos op de lage kopbal van een der voorwaartsen.

De tweede helft begon met dezelfde 22 acteurs en de geelhemden gingen meteen verder met het onder druk zetten van de gastheren. Toch kwamen die op voorsprong toen de verdediging van de Ommenaren in de fout ging en een van de ZAC ers vrij kon inkoppen. De kanaries gingen nu vol in de aanval en de gastheren konden alleen maar verddedigen. Een waar spervuur van aanvallen volgde. Lat en paal hielpen de withemden. De beloning kwam dan toch in de 63e minuut toen Ramon Jonkers een pass van Koen Tip verzilverde en de keeper kansloos liet. Onverdroten ging men nu verder met aanvallen en hoe het kon dat de winnende treffer niet viel was iedereen een raadsel. Maar de geelhemden wisten zeker 10 dikke mogelijkheden niet te waarderen. Floris probeerde twee maal met een listige boogbal de te ver voor zijn doel staande doelman te verrassen maar helaas belandde ook deze pogingen op het dak van het doel. Trainer Weteringe bracht twee nieuwe krachten in en het spervuur ging verder. In de 95e minuut kwam ZAC dan eindelijk voor het doel van OZC en een afweerschot van Joost Zweers belandde tegen Joren Drost die zonder dat hij het wist de matschwinnaar werd en de gestolen punten in Zwolle hield. De referee liet hierna niet meer aftrappen en floot voor het einde. De waar teleurgestelde Ommenaren op het gras achterlatend en de withemden met de gestolen punten juichend naar de kleedkamer zien gaan.

De oefenwedstrijd van komende zaterdag tegen Noordseschut gaat niet door, zodat de eerstkomende competiewedstrijd thuis op 4 maart tegen koploper DZC uit Doetinchem zal zijn. De kanaries kunnen uw ondersteuning tegen deze geduchte tegenstander zeker gebruiken.

(C) Verslag: Henk Boeve

Artikel delen:
Gerelateerde berichten