OZC verliest terecht in Hattem (2-1)

OZC speelt eerste 10 minuten goed, maar speelt daarna ondermaats en laat zo de punten in Hattem.

Na 5 ongeslagen wedstrijden, ging OZC vol vertrouwen op bezoek bij Hatto Heim. De ploeg uit Hattem had een matige competitiestart met 5 punten uit 6 wedstrijden. OZC begon met de volgende 11: Bennemeer; Hekman, Zweers, Buitenhuis, Makkinga; Biemans, Dunnewind, N. Jansen; Kuiper, F. Jansen, van Rijn.

De eerste 10 minuten startte OZC voortvarend. De in rood tenue geheven Ommenaren hadden veel de bal en wisten uit dit balbezit ook te scoren. Na 3 minuten was het Nicky die goed doorbrak op links en met een mooie steekpass Frank Jansen in stelling bracht. Die schoot op zijn beurt onberispelijk raak, 0-1. Zoals gezegd gaf OZC na 10 minuten het heft uit handen en liet het Hatto Heim in de westrijd komen. Hatto zocht het voornamelijk via de crossbal op één van de buitenspelers. Echt gevaarlijk konden de mannen uit Hattem niet worden, maar dreigend was het wel een aantal maal. OZC raakte na verovering van de bal, diezelfde bal al snel weer kwijt, waardoor het constant snel terug werd gedwongen.

De tweede helft begon OZC aardig, maar pakte Hatto Heim al snel weer het initiatief. Er kwamen nu ook kansjes voor Hatto Heim, maar ze kwamen nog niet tot scoren. Daar waar Bennemeer nog een aantal maal goed redde, hoefde de keeper van Hatto Heim nauwelijks in actie te komen. OZC hield echter de voorsprong nog lang vol, maar werd in de 78ste minuut toch verschalkt door Hatto Heim. De lange Koridon legde de bal met zijn hoofd klaar en werd binnen de zestien hard binnengeschoten, 1-1. Nadat deze goal was gevallen, begon OZC ineens te voetballen. De Ommenaren kwamen ook ineens in de vijandelijke zestien. De ingevallen Dennis kreeg in de 80ste minuut een schietkans, maar de keeper van Hatto Heim redde. Uit de aanval daaropvolgend van Hatto Heim ging het mis voor OZC. De scheidsrechter legde de bal op de stip voor de manschappen uit Hattem. De penalty werd verzilverd, 2-1. Dit bleek ook de eindstand.

OZC deed zichzelf vandaag te kort door Hatto Heim matig partij te bieden. Volgende week is een inhaal/bekerronde en speelt OZC niet. Die week daarop staat de thuiswedstrijd tegen Hardenberg ’85 gepland. Hopelijk tot dan!

Door: Joost Zweers

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten