Foto: Dook van Gils

Nieuwe hoofdsponsor voor Tinnen Figuren Museum

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum zit, na het stopzetten van de gemeentelijke subsidie, al een tijdlang in zwaar weer, financieel gezien. Gelukkig zijn er particulieren en bedrijven in Ommen die het Tinnen Figuren Museum een warm hart toedragen. Zo ook Bentum Nijboer Notarissen, gevestigd in Ommen en Hardenberg.

Bij toeval (wat is toeval?) kwamen penningmeester Gerrit ten Kate en Jan Willem Bentum elkaar tegen op een beurs in Ommen. Bentum was op de hoogte van de financiële problemen van het NTFM en vindt het museum van grote waarde voor Ommen. ,,Ik heb warme gevoelens voor het museum. Vooral de vaste collectie is prachtig en de historie die daarmee verteld wordt. Ook de educatieve waarde is groot. Het zou jammer zijn als dit museum dat al dertig jaar bestaat en waar de laatste jaren door vele vrijwilligers zoveel inspanningen voor verricht zijn, zou ophouden te bestaan. Daarom hebben mijn compagnon en ik besloten het museum een aantal jaren te sponsoren.”

Vanzelfsprekend is vooral de penningmeester Ten Kate blij met dit gebaar, maar ook voorzitter Harry Burema en bestuurslid Thilly Elzer-Wiegel waarderen het zeer dat Bentum Nijboer Notarissen het museum sponsort. Burema: ,,Nadat de subsidie is stopgezet hebben we ons gericht op drie pijlers: de kosten naar beneden, de bezoekersaantallen omhoog en sponsors vinden. Op alle drie de vlakken boeken we inmiddels vooruitgang en met Bentum Nijboer als hoofdsponsor kunnen we weer verschillende promotionele activiteiten ontwikkelen.”

De notarissen zullen op hun briefpapier en in mails gewag maken van de sponsoring. Het museum, op zijn beurt, stelt de locatie beschikbaar voor lezingen van het notariskantoor, die een aantal keer per jaar zullen plaatsvinden. Zo is een mooie win-win situatie ontstaan voor beide partijen. Na ondertekening van de sponsorovereenkomst was er champagne!

Artikel delen:
Foto's 2
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten