Verlenging tentoonstelling ‘van stal gehaald’

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen verlengt de tentoonstelling ‘van stal gehaald’ na 3 januari 2016, als de kerstvakantie weer voorbij is, met nog drie weekeinden t/m 24 januari 2016.

Van de gasten krijgen zij lovende reacties en daarom willen zij ieder die de tentoonstelling nog niet kon bezoeken, daartoe als nog in de gelegenheid stellen. Met name ook voor die museumgasten die misschien op het verkeerde been zijn gezet door foutieve berichten van RTV-Oost, dat het Tinnen Figuren Museum dicht zou zijn.

RTV Oost corrigeerde zijn foutieve berichten, maar ter voorkoming van misverstanden laat het ook Tinnen Figuren Museum weten dat het museum open is en dat het Museum zijn gasten graag verwelkomt. Om hen te blijven verrassen, staat voor februari alweer een nieuwe tentoonstelling in de steigers: ‘de magie van verhalen’.

De museumgasten wisten het Tinnen Figuren Museum, na het gereedkomen van de verbouwing en de herinrichting van het museum, in de eerste helft van 2015, weer goed te vinden. In de periode juni t/m december steeg het museumbezoek met meer dan 40% ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

Op 21 januari 2016 dient het geschil tussen het Tinnen Figuren Museum en de Gemeente Ommen voor de rechtbank Zwolle over het beëindigen van de subsidie. Het Tinnen Figuren Museum hoopt dat de rechter het Museum de tijd geeft om een nieuwe financiële- en organisatiestructuur uit te werken om, indien het niet anders kan, zonder subsidie voort te bestaan om haar unieke collectie te behouden voor de samenleving.

Het Tinnen Figuren Museum kreeg het afgelopen half jaar al veel steunbetuigingen en hulp. Zo schonk het Ommense bedrijf Fortega onlangs een promo filmpje aan het Museum, dat kan worden bekeken op de website van het Tinnen Figuren Museum (home page) en op YouTube (Tinnen figuren museum promo).

Artikel delen:
Gerelateerde berichten