Foto: Dook van Gils

Zeer geslaagde 112-dag in Ommen

Hoewel er gewaarschuwd was voor harde knallen, was het voor een aantal kinderen wel even schrikken op de 112-dag, zaterdag toen het arrestatieteam in actie kwam. Verder vonden de meeste kinderen (en hun ouders!) het een geweldige dag, waarover ze nog lang zullen napraten.

Er waren demonstraties van brandweer, politie en ambulance. Vanaf een volgepakte tribune en achter dranghekken kon gevolgd worden hoe iemand uit een auto gehaald en in een ambulance geplaatst werd. Ook werd een demonstratie met een politiehond gegeven, waarbij het er ogenschijnlijk niet zachtzinnig aan toe ging. Op een veldje mochten kinderen zelf brandjes blussen en op het terrein van de Pacton kon een kijkje genomen worden in een ambulance.

Er was voorlichting over het op de juiste manier blussen van een ‘vlam in de pan’. Kinderen mochten een ritje maken in een heuse brandweerauto die ook de sirene nog even liet loeien. Een zeer geslaagde dag, die ook bedoeld was om begrip voor hulpverleners te vergroten en om de samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten te bevorderen.

Artikel delen:
Foto's 7
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten