Folkloristische Optocht Koningsdag wint de Cultuurprijs Ommen 2017

De Folkloristische Optocht Koningsdag ontving op maandagavond 29 mei de Cultuurprijs Ommen 2017 uit handen van wethouder Ko Scheele. Met de Cultuurprijs toont de gemeente Ommen haar waardering voor individuele personen of organisaties die zich inzetten voor het culturele leven in Ommen en daarmee iets toevoegen aan de cultuurwaarde voor Ommen of behoud van cultuurwaarden die anders verloren waren gegaan. Een jury van deskundigen en inwoners van Ommen verkozen de Folkloristische Optocht Koningsdag tot winnaar van de prijs.

Inwoners konden de afgelopen maanden kandidaten aandragen voor de Cultuurprijs. De jury heeft uit een tientalaanmeldingen een selectie gemaakt van drie kandidaten. Inwoners van Ommen konden vervolgens hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden: Het Nationaal Tinnen Figuren Museum, het Slagwerkensemble van Soli Deo Gloria Ommen of de Folkloristische Optocht Koningsdag. De stem van de inwoners telde even zwaar mee als de stem van de jury.

Tijdens een feestelijke avond met verschillende soorten optredens in de Carrousel werd bekend gemaakt dat de Folkloristische Optocht Koningsdag zich winnaar mag noemen van de Cultuurprijs Ommen 2017. “De folkloristische optocht trekt met Koningsdag veel bezoekers naar Ommen. De optocht zorgt daarnaast voor een gevoel van saamhorigheid en is voor de kinderen die mee mogen rijden op de wagens een ervaring die ze nooit meer vergeten. We zijn zeer verheugd om de prijs te mogen overhandigen aan de Folkloristische Optocht Koningsdag”, aldus wethouder Ko Scheele.

De Folkloristische Optocht Koningsdag ontving naast eeuwige roem en het gebruik van het cultuurprijs logo ook een geldprijs van € 1000,-.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten