Tweede editie OmmerPodium begin juli

Na een druk bezochte en succesvolle eerste editie van het OmmerPodium in mei dit jaar is het podium op woensdag 5 juli geopend voor nieuwe initiatiefnemers met hart voor Ommen.

De gemeenteraad organiseert de tweede editie van het OmmerPodium op woensdagavond 5 juli om 20.00 uur in het gemeentehuis Ommen. Tijdens het OmmerPodium krijgen inwoners, organisatie en ondernemers de kans hun ideeën voor een nog mooier Ommen delen met de gemeenteraad.

Tijdens de eerste editie van het OmmerPodium in mei dit jaar kwamen zeven enthousiaste initiatiefnemers met hun idee. Van dhr. Wolters met zijn idee voor meer aandacht voor het vak van molenaar tot mevrouw Poutsma die zich inzet voor het behoud en uitbreiding van de bossen in Ommen en hierin samenwerking zoekt met andere partijen. Inmiddels heeft de gemeente actie ondernomen op alle initiatieven waarbij samen met de initiatiefnemer wordt gestreefd de ideeën, waar dat haalbaar is, ook daadwerkelijk te realiseren.

“Kom maar met je idee! Wie niet waagt, wie niet wint.”

Ook Thea Dijkema uit Witharen presenteerde haar idee om van het jaar 2018 ‘het jaar van de Ommerschans’ te maken. “Ik liep al een tijdje met het idee rond om meer aandacht te vragen voor de geschiedenis rondom de Ommerschans in onder andere mijn eigen expositie. Toen ik het bericht las over het OmmerPodium heb ik mijn kans gepakt. De positieve reacties op mijn idee waren hartverwarmend. Inmiddels heb ik met hulp van een aantal aanwezigen en met contacten via de gemeente veel mensen weten te bereiken die ook enthousiast zijn over mijn idee. We zijn nu druk aan de slag om het idee te gaan realiseren. Het is mooi om te zien dat met het OmmerPodium initiatieven uit de samenleving worden omarmd en dat het meedenken en ook het meedoen vanuit de samenleving wordt gestimuleerd. Ik zou dus zeker zeggen: als je een idee hebt, spreek het uit! Wie niet waagt wie niet wint.” Aldus Thea Dijkema.

De vorm waarin Ommenaren hun ideeën laten zien is vrij. Van een filmpje tot een toneelstuk of een toespraak; alles is mogelijk. De initiatiefnemers geven bij hun voordracht aan wat zij zelf kunnen betekenen als het gaat om de realisatie en de financiering van hun idee. Vervolgens gaan de initiatiefnemer en de gemeente met elkaar in gesprek om te kijken wat de kansen en mogelijkheden zijn en hoe de gemeente hierbij (indien nodig) kan ondersteunen.

Aanmelden

Inwoners, ondernemers en organisaties die op 5 juli een idee, voorstel of initiatief willen presenteren op het OmmerPodium kunnen zich aanmelden via griffie@ommen.nl. Iedereen die wil meedoen of meedenken tijdens Ommer Podium is woensdagavond 5 juli om 20.00 uur van harte welkom in de hal van het gemeentehuis in Ommen. Inloop vanaf 19.30 uur.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten