Wijksteunpunt Nijenhaghen geeft voorlichting over E-bike

De Saxenburgh Groep organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente een informatieavond op 27 juni in Wijksteunpunt Nijenhaghen in Ommen, over het veilig gebruik maken van de E-bike. Fietsen is een activiteit waaraan velen plezier beleven. Het is bovendien gezond om in beweging te blijven. De laatste jaren is het gebruik van de E-bike enorm toegenomen. Helaas neemt ook het aantal ongevallen met de E-bike toe, vooral bij ouderen.

Om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen, biedt de gemeente in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een informatiebijeenkomst aan in Zorgcentrum Nijenhaghen in Ommen op dinsdag 27 juni van 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in Wijksteunpunt Nijenhaghen. VVN zal de risico’s van fietsen met een E-bike benoemen en de verkeersregels opfrissen. De ervaring heeft namelijk geleerd, dat kennis van de verkeersregels een belangrijk aandachtspunt is en ongevallen kan voorkomen. Onder voorbehoud is een rijwielhandel aanwezig met informatie over verschillende E-bikes.

En mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan kan een deskundig orthopedisch team van de Saxenburgh Groep de ongelukkige e-biker weer snel op de been helpen. In de meeste gevallen kan iemand die een heup heeft gebroken al na drie dagen met ontslag naar huis; aanmerkelijk sneller dan gebruikelijk. Het revalidatietraject en de poliklinische controles kan de patiënt via de Saxenburgh Groep dichtbij huis volgen, ook in Ommen. Maar ook de orthopedisch chirurgen wijzen erop, dat voorkómen nog altijd beter is dan genezen.

Aanmelden informatieavond kan tot 22 juni via (0529) 43 91 20 / 43 91 33 / 06-11 75 02 27.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten