Judo, Sambo en Jiu-Jitsu in de buitenlucht bij Emsland

Op het veld achter de sportschool van Emsland werd een grote tent geplaatst met ruimte voor twee wedstrijdmatten voor de gezamenlijke clubkampioenschappen van Emsland Ommen en Mostert Den Ham. Het is een keer wat anders en in combinatie met een open dag en ruimte voor ondernemers om zich te presenteren was het een groot succes. 

Het enige waar geen invloed op was, was het weer. Maar alle sporters,  hun supporters en de vrijwilligers hadden er zin in en daardoor werd de motregen gauw vergeten. Zo’n 120 judoka’s, samboka’s en jiu-jitsuka’s kwamen in actie op de mat in de verschillende leeftijds-, gewichts- en niveauklasses. Het bleek een erg sportief toernooi en iedereen was blij met de behaalde bekers en/of medailles. Hieronder de clubkampioenen Judo van 2017:

Amy Boezelman, Colin Tap, Jesser Hekman, Jan Treur, Christian Willems, Daan Stobbelaar, Yara Noeverman, Sanne Stobbelaar, Bjorn Stobbelaar, Sven Naafs, Marit van der Vegt, Joost Kosters, Connor Sluiter, Jelle Kamphuis, Janiek Scholten, Tim Kremer, Nina Kleinjan, Russell Sluiter, Cem Yasarbas, Ruben Reefhuis, Niek Lamberts, Lars Brinkhuis en bij de veteranen Marcel Haasjes. Bij de Sambo werden Connor Sluiter, Lindy Zandman, Lars Brinkhuis en Ruben Drost clubkampioen.

Tijdens de wedstrijden Jiu-Jitsu moesten de deelnemers in tweetallen een kata (series aanvallen en verdedigingen) aan de jury laten zien. Voor het uitvoeren kregen zij punten. Jarik Hallink en Mike Klepke kregen de meeste punten en werden daardoor clubkampioen Jiu-Jitsu. Ook eens judo, sambo of jiu-jitsu proberen? Kom eens langs bij Sportcentrum Emsland in Ommen of Sportcentrum Mostert in Den Ham.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten