Prachtige winnaars (Kids) Voice of Ommen

Afgelopen woensdag was het de beurt aan kinderen en de Voice of Ommen. De kidscommissie van de Ommer Bissingh had ruimte gereserveerd voor de populaire talentenjacht. Presentator Arvin Swarts loodste 6 kinderen tot 12 jaar door de finale.

Niet zomaar een finale, want de jongste deelnemers mochten eerst naar de Kapper en kinderkledingwinkel Woods op het Vrijthof en vervolgens bij drogisterij DIO naar de visagist. Oefenen met de muziek was er op het podium niet meer bij. Het ging gelijk om het egje. Het begin is al goed maar naarmate de middag vorderde werden de optreden mooier en de zenuwen minder. Terecht ook dat Noor uiteindelijk door de jury als winnaar werd aangewezen. Zijn ontving een bos bloemen en een waardebon van Intertoys Ommen. Op het Vrijthof is de kleedjesmarkt aan de gang. Het is gelijk vanaf 8.00 uur druk. Vier rijen van 20 zegt Geanne van de kidscommissie. En dan zitten er ook nog wat omheen waar we eigenlijk geen plek meer voor hadden. Mooi om te zien. Lekker in het zonnetje. Iedereen blij! Blije gezichten ook op de Markt waar Vechtdal Events een 13 meter hoge klimwand heeft geplaatst. Ruim 100 kinderen worden door Jitske veilig naar boven en weer naar beneden begeleid. In het centrum verder allerlei spelen en spelletjes. Met en zonder stekker, met en zonder baterijen en of beeldscherm. Ouders hadden echt geen kind aan hun kroost.

Dat het bij de “grote” Voice of Ommen spannend zou worden was van tevoren al voorspeld. De twee voorrondes bij café de Herberg had dat al wel uitgewezen. Eigenlijk was er geen favoriet. Dus een finale met 10 gelijkwaardige kandidaten. Vandaar ook dat Anouk Beumer misschien zelf nog wel het meest werd verrast, toen ze door juryleden Rob Schuil, Anja Dalhuisen en Jord Brinkhuis als winnaar werd aangewezen. Zij ging het podium af met de cheque van € 250 euro en een mogelijk optreden op het podia van het Festival op de Vecht en TV Oost jubileumtour later deze zomer. Ommen sloot de dag af met de snelste en misschien wel de beste feestband van Nederland. Melrose speelde de wolken uit de hemel en zo werd het ondanks de mindere weersvoorspelling voor de avond een daverend feest.

Ging de reis met de kinderen afgelopen woensdag al terug in de tijd. Deze week doet de Ommer Bissingh er nog een schepje boven op. De Hanzedag staat op het programma en dat betekent dat we meer dan 300 jaar terug in de tijd gaan. Bijzondere levende taferelen en voorstellingen, schietdemonstraties, historische artiesten, riddershows en ook komen de jongste bezoekers weer volop aan hun trekken. ’s Avonds sluiten we de dag af met een show van RadioNL en zij brengen onder andere Jannes en Harten10 op het podium. Het kerkplein wordt gevuld met de plaatjes van DJ Eric Witteveen. Meer hierover en voor alle andere informatie kijk je op Ommerbissingh.nl.

Artikel delen:
Foto's 3
Gerelateerde berichten