Interne verhuizing kinderpoli Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Vanaf 4 september verhuist de polikliniek naar het Viderusgebouw, gelegen op het ziekenhuisterrein, aan de achterzijde van het ziekenhuis aan de Ropcke Zweerslaan. Het gebouw is bereikbaar via de parallelweg en de verlengde korte weg. De polikliniek Kindergeneeskunde gaat werken met een eigen logo, Saxenburgh Groei, maar blijft gewoon onderdeel van de Saxenburgh Groep.

Patiëntbeleving

Er is bewust gekozen voor deze locatie, aan de achterzijde van het ziekenhuis, om het medische/klinische gevoel van een polibezoek af te halen. Een kind dat naar de dokter gaat moet af van het klassieke beeld van ‘een dokter in witte jas die je gaat prikken’. Door te werken met vrolijke kleuren in inrichting en kleding en het toepassen van het thema ‘natuur’ wordt getracht deze beeldvorming weg te nemen en aan te sluiten bij de doelgroep, van de allerkleinsten tot bijna volwassenen.

Nauwere samenwerking

Met de nieuwe kinderpolikliniek wordt ook ingezet op een nauwere samenwerking met onder andere logopedie, diëtetiek, GZ-psychologie en kinderfysiotherapie. Deze disciplines zullen hun werkzaamheden deels op de nieuwe locatie uitvoeren. Daarnaast verhuizen de multidisciplinaire poli’s natuurlijk mee, zoals de kinderdiabetespoli, incontinentiepoli, kinderlongziekten en neopoli. Het telefoonnummer van de polikliniek blijft hetzelfde (0523 – 27 63 80).

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten