Bissinghdagen officieel afgesloten

Tijdens het zeer druk bezochte Ommer Bissingh blaasorkestenfestival is de Ommer Bissingh officieel afgesloten. Bij afwezigheid van het college van BenW werd de bel geluid door de leden van het bestuur van de stichting Ommer Bissingh evenementen en Flater Pretorkest.

Dick Dunnewind keek met de honderden toeschouwer terug op een stralende Bissingh, slechts één dag was echt nat. Op de mooie samenwerking tussen de diverse partijen. Veel nadruk werd ook gelegd op de fantastische inzet van de commissies en vele vrijwilligers, de club die feitelijk de Ommer Bissingh organiseren. “Het is jammer dat de eerste Bissinghdag ‘Vechtdalcollege viert de zomer’ door de regen volledig is weggespeld. In potentie een prachtige dag die zeker een tweede kans verdient, daarentegen werd de laatste (nieuwe) Bissinghdag met als thema ‘Meer voor Mannen’ een dag die voor herhaling vatbaar is. Vier vrouwen hebben zich inmiddels gemeld om meer en of een andere invulling aan de dag te geven. Maar dat we iets dergelijks voort gaan zetten lijkt op dit moment geen twijfel” aldus Dunnewind.

Het Bissinghbestuur gaat nu met alle partijen het jaar evalueren met alle betrokkenen. Voor de voorbereidingen voor 2018 beginnen is er op 24 september eerst nog de finale van TV Oost jubileumtour met onder andere Jan Keizer en Annie Schilder op het podium.

Na het luiden van de Bel was het slotakkoord voor Het Flater Pretorkest om de winnaars van het festival bekend te maken. Zaterdag ging prijs van de Kamgoarn Klösse uit Rijssen, zondag gingen de Deurbloazers met de eerste prijs terug naar Deventer.

Meer info via Facebook en ommerbissingh.nl

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten