Foto: Dook van Gils

Jubileumavond met Henk Ruiter en Hans Dorrestijn

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Vogelvereniging De Vechtstreek werd opgericht door een vogelliefhebbers die bezorgd waren over de achteruitgang van met name de weidevogels.

Onder anderen Frans van Elburg – er is nog een aandenken aan hem in de vorm van een bankje in het Laar – en Koop Bakker waren de eerste bestuurleden. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum heeft een aantal leden van de Vechtstreek bijdragen geleverd voor een lijvig boekwerk.

Jaap van Dort en Dook van Gils hebben daarvan een kleurrijk boek samengesteld, met daarin de geschiedenis van de vereniging, feiten, achtergronden, anekdotes en natuurlijk heel veel door leden gemaakte foto’s van de natuur in Ommen en omgeving.

Het boek zal worden gepresenteerd tijdens een feestelijke jubileumavond op 22 september in de Carrousel in Ommen. Henk Ruiter heeft de bekende vogelaar, schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn gevraagd om er met hem een leuke avond van te maken. Zij treden samen vaker op, mede vanwege hun gezamenlijke vogelpassie. Leden van de Vechtstreek hebben inmiddels een uitnodiging gekregen voor de avond die voor hen gratis toegankelijk is, partners betalen 10,- euro.

Leden krijgen bovendien na afloop van de voorstelling het boek van maar liefst 150 pagina’s uitgereikt, reden te meer om 22 september alvast vrij te houden. Het boek zal later in de Ommer boekhandels te koop zijn. Leden kunnen zich alvast aanmelden voor de jubileumavond via nmv@hetnet.nl met daarbij vermeld naam en adres en of ze al dan niet een partner meenemen. Niet-leden die zich voor 20 september aanmelden als lid, hebben op 22 september eveneens gratis toegang en krijgen het boek ook nog eens gratis. Meer informatie op www.vechtstreeknatuur.nl.

Artikel delen:
Foto's 3
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten