Taalpunt Ommen zoekt taalcoaches

Het Taalpunt Ommen is op zoek naar taalcoaches. Het Taalpunt krijgt veel aanvragen van mensen die de hun taal willen verbeteren of als nieuwkomer de taal machtig willen worden.

Taalcoaches worden ingezet om anderen te helpen met het verbeteren van een of meer basisvaardigheden als lezen en schrijven. Het vergroten van de woordenschat, conversatie, e-mails schrijven, een bijsluiter lezen, het voeren van een sollicitatiegesprek horen tot de mogelijkheden. Zo wordt er een eigen traject uitgezet met aandacht voor de specifieke wensen van elke hulpvrager. Nieuwkomers maken door de taallessen op een vanzelfsprekende manier ook kennis met de Nederlandse cultuur.

Als taalcoach spreek je wekelijks af met een of meerdere anderstaligen. Één op één of in een klein groepje wordt de Nederlandse taal geoefend. Dit gebeurt op een praktische en informele manier, zodat de taalcoaching leuk en direct bruikbaar is in de praktijk. De deelnemer(s) krijgt daardoor meer zelfvertrouwen en durft nieuwe stappen te nemen. Taalcoaching is daarmee een belangrijke aanvulling op formeel onderwijs, maar geen vervanging.

Wie belangstelling heeft om als taalcoach aan het werk te gaan kan zich melden bij het Taalpunt Ommen. Dat kan via de mail, taalpunt@bibliotheekommen.nl of telefonisch 06-124 869 85. Elke dinsdagmiddag is er van 15.00 – 18.00 spreekuur van het Taalpunt. Ook daar kan men zich aanmelden.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten