Lustrumconcert Sallands Bachkoor: 35 jaar

Op 29 november 2014 is het precies 35 jaar geleden dat het Sallands Bachkoor werd opgericht. Het koor wil dit lustrum vieren met een bijzonder concert met een internationaal tintje. Hiervoor zijn uitgenodigd het koor Coral Viva Voce en begeleidingsorkest La Banda Roja uit Argentinië.

Het Sallands Bachkoor o.l.v. Leendert Runia brengt de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini in de gebruikelijke Latijnse tekst.  Coral Viva Voce o.l.v. Nicolas Loza zingt de wereldberoemde Misa Criolla, die 50 jaar geleden werd gecomponeerd door Ariel Ramirez, in het Spaans. Samen zingen de beide koren de Navidad Nuestra, eveneens van de hand van Ariel Ramirez. Een bijzondere combinatie van twee uitersten: ingetogen Zuid-Europese en temperamentvolle Zuid-Amerikaanse muziek. Verder werken mee aan dit concert:
Florencia Burghardt (Argentinië) – sopraan
Marieke Koster – alt
Robert Buckland – tenor
Frank Hermans – bariton
Jan de Roos – vleugel
Pieter Pilon – harmonium

Het lustrumconcert vindt plaats op 29 november 2014 in de Gereformeerde Kerk aan de Bouwstraat in Ommen. Voorafgaand aan het concert zal door het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel een cheque worden uitgereikt als bijdrage aan dit Lustrumconcert.
Aanvang: 20.00 uur, de kerk is open om 19.15 uur.
Kaarten kosten € 17,50 (tm 18 jaar € 10,00) en zijn verkrijgbaar bij Bruna Diek in Ommen, De Multimediashop in Dedemsvaart, bij de leden van het Sallands Bachkoor en via de website www.sallandsbachkoor.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten