Burgemeester gemeente Ommen maakt kennis met Zorgcentrum ’t Vlierhuis

Burgemeester Hans Vroomen van de gemeente Ommen was onder de indruk van de betrokkenheid van de medewerkers van de Saxenburgh Groep bij de zorg voor de bewoners met geheugenproblematiek.

Ook de inspanningen om de buurtbewoners hierin mee te nemen vielen goed. Samen met wethouder Ko Scheele bracht hij dinsdag 19 juni een werkbezoek aan Zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen, één van de ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep.  

 

Wijkmanager Alien Tuinman van ’t Vlierhuis: “Wij willen zorg bieden aan mensen in een fase van hun leven die ze niet voor ogen hebben gehad. Wij willen dat dit warme, liefdevolle zorg is. Persoonlijke aandacht, zorg die uitgaat van de belevingswereld van de bewoner, in een huiselijke omgeving die herinnert aan hoe het vroeger thuis was.” Met trots liet ze de Ommer bestuurders de kleinschalige woningen zien, de aankleding van de hal boven en het wijksteunpunt. Ruimtes die zijn ingericht met sfeervolle details en hoekjes die het landelijke leven van de regio ademen. Dit alles sprak de burgemeester aan. Hij was gecharmeerd van de inrichting van de groepswoningen. Naast een gemeenschappelijke huiskamer is er voor elke bewoner een eigen kamer met voorzieningen, om op zichzelf te kunnen zijn.

 

Buurttuin

’t Vlierhuis zoekt voortdurend naar mogelijkheden om mensen uit de buurt binnen te laten stappen in het wijksteunpunt op de eerste verdieping en te betrekken bij de zorg voor de bewoners. Er zijn plannen om een buurttuin rondom ’t Vlierhuis aan de Haarsweg aan te leggen. Onder andere scholen en buitenschoolse opvang zouden hiervan gebruik kunnen maken. “Een uitgelezen kans om verbinding te leggen tussen het zorgcentrum en de buurt en de buurtbewoners onderling,” vindt Alien Tuinman.

Dit sluit ook naadloos aan bij de wens van de gemeente naar terugkeer van het ‘naoberschap’ – het omzien naar elkaar – dat vroeger zo vanzelfsprekend was.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten