Start Vakantielezen

De kinderen van groep 3 en 4 van de basisschool CNS Ommerkanaal zoeken elk een stapeltje boeken uit. Bibliothecaris Henriëtte helpt kinderen en de juf om voor iedereen de beste boeken uit te zoeken: is het onderwerp leuk, is het boek niet te moeilijk of te makkelijk? 

Pas begin september moeten de boeken terug zijn in de bieb van Ommen. De kinderen kunnen dus de hele zomer lekker lezen. Scholen merken elk jaar dat veel kinderen na de zomervakantie minder goed lezen dan ervoor. Daarom houden de bibliotheken jaarlijks de actie Vakantielezen. De Bibliotheek Ommen doet voor het eerst mee, samen met drie scholen. Kinderen mogen een verzameling leesvoer komen uitzoeken voor de lange zomerperiode. Ze krijgen hun zomerstapeltje mee in een speciale tas, met daarin een bingospel en extra informatie voor hun ouders over lezen en voorlezen.

En wat nu als kinderen alle boeken uit hebben voor het einde van de vakantie? Dan mogen ze gewoon nieuwe komen halen, in de Bibliotheek. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is gratis tot 18 jaar. Tot slot is er nog de VakantieBieb. Via deze gratis app kunnen kinderen elke zomer vanaf 1 juli helemaal gratis een leuke verzameling e-books lezen.

Informatie over de Vakantiebieb en Zomerlezen is te vinden op de site van de Bibliotheek Ommen, www.bibliotheekommen.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten